Hälsa

Expertens råd: Därför ska du aldrig ha mjölk i ditt kaffe

Annons
av nuntium
1 oktober, 2020
Annons

Brukar du njuta av en kopp kaffe med mjölk i på morgonen? Då kan det vara dags att tänka om, menar kostexperten.

Vi svenskar är kända för vårt kaffedrickande och för många är det nästan omöjligt att vakna på morgonen utan den första koppen kaffe.

Annons

Jag gillar att ha en skvätt mjölk i kaffet, vilket jag så klart inte är ensam om. Men hur bra är egentligen mjölk för hälsan?

Om man ska tro den välkända dietisten och nutritionsexperten Nathalie W. Rhone så dricker vi på tok för mycket mjölk. Hon följs av tiotusentals människor som tar del av hennes hälsotips, och Nathalie menar att vi bör dra ner på vårt mjölkdrickande.

”Komjölk är oerhört rikt på syror, slemskapande och är vanligtvis laddat med hormoner och antibiotikum”, säger hon, enligt sajten SheFinds.

View this post on Instagram

out of office, sipping fruit punch until further notice ✌🏻🕶🍹 #babymoon #babyrhone #allgoodbaby

A post shared by Nathalie W Rhone, MS, RDN, CDN (@allgoodeats) on

Sämst ska tydligen mjölk från kor vara – då kroppen har extra svårt att bearbeta denna mjölk.

”Så är det för de flesta människorna”, menar Nathalie W. Rhone.

Byt till plantbaserad mjölk

Måste vi alltså avstå från mjölk i kaffet helt?

Nej, det behöver vi inte som tur är. Om du trots allt inte kan vara utan din mjölk så finns det gott om alternativ. Man kan välja en annan typ av mjölk från djurriket, från till exempel får eller getter, menar experten.

”Det är dock ännu bättre att välja en plantbasserad produkt – som havre-, kokos- eller mandelmjölk”, säger Nathalie W. Rhone och fortsätter:

”Komjölk kommer ju från mamman med grundsyftet att kalvarna ska växa så snabbt som möjligt. Människor är de enda varelserna på jorden som dricker ett annat däggdjurs mjölk efter att man slutat amma”.

Vad tycker ni, borde vi sluta ha mjölk i kaffet? Dela gärna artikeln och dela med dig av din åsikt!

Annons
Dela på Facebook