Nyheter

Ett år efter Aviciis bortgång – nu bryter mamman tystnaden och lättar på sitt hjärta

Annons
av nuntium
21 april, 2019
Annons

Nu har det gått ett år sedan vi möttes av det tragiska beskedet att Tim ”Avicii” Bergling hade i all hast lämnat oss. Nu har hans mamma Anki Lidén för första gången pratat om sorgen.

Det är i ett SMS till Aftonbladet som hon bryter tystnaden och lättar på sitt hjärta.

Annons

”Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Det var nu ett år sedan som världen möttes av det tragiska beskedet att den stora legendaren Tim ”Avicii” Bergling hade lämnat oss i all hast under en semesterresa i Muskat, Oman.

View this post on Instagram

Happy Birthday dad ❤

A post shared by Avicii (@avicii) on

Kort efter Tims bortgång så gick familjen ut med ett öppet brev:

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.”

View this post on Instagram

Eat your greens 🥒🥕🌽🥗

A post shared by Avicii (@avicii) on

Startat stiftelse till minne av sin son

Aviciis familj, som består av föräldrarna Anki Lidén, 72, Klas Bergling, 73, halvbröderna Anton Körberg, David Bergling samt syster Lidna Sterner har startat en stiftelse till minne av Tim.

Tim Bergling Foundation som stiftelsen heter kommer att lägga fokus på psykisk ohälsa och suicid.

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands”, skrev familjen i ett pressmeddelande.

View this post on Instagram

Happy Mothers day! ❤

A post shared by Avicii (@avicii) on

Nu bryter mamma Anki tystnaden

Ett år efter Tims bortgång så väljer mamma Anki att lätta på sitt hjärta och för första gången berätta om sin sorg.

”Jag ställer inte upp på intervjuer – klarar inte det. Vissa dagar är okej, andra värre än tidigare. Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen. Kan bara ta en dag i taget”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Vi kommer aldrig glömma dig, Tim. Vila i frid 🌹

Annons
Dela på Facebook