Familj

Efter kritikstormen – nu berättar höggravida 29-åringen varför hennes mage är platt: ”Tränar inget”

Annons
av nuntium
30 september, 2019
Annons

Hon är gravid i sjunde månaden och hennes bebiskula är knappt synlig. Hennes följare på sociala medier tror att hon tränat för mycket mage under graviditeten. Nu har den blivande mamman tröttnat på kritiken och berättar varför hon ser ut som hon gör.

Yiota Kouzoukas är 29 år och har över 200 000 följare på Instagram. Under de senaste månaderna så är det många av hennes följare som har undrat varför det inte syns att hon är gravid. Nu har hon svarat på varför.

Annons

29-åringen som kommer från Brisbane i Australien är i sjunde månaden men hennes mage visar inte den bilden utåt. Av den här anledningen så har hon fått mycket kritik den senaste tiden.

Bland annat har hon blivit anklagad för att äta ohälsosamt och för att träna för mycket. Men nu har Yiota gett sina följare svar på tal och valt att gå ut och berätta om det ovanliga tillstånd som hon befinner sig i.

Källa: Instagram

För ett tag sedan skrev den blivande mamman ett inlägg på Instagram där hon förklarar sin situation.

– Jag blir inte påverkad av kommentarerna om min kropp, men jag vill sprida kunskap så att vi alla kan sluta döma varandra, skriver hon.

Under de fyra första månaderna av Yiotas graviditet så var hennes livmoder bakåtlutad vilket innebär att istället för att växa utåt så växte bebisen in mot kroppen.

– För kvinnor som har detta problem så brukar livmodern luta fram efter tolv veckor, så att bebisen kan fortsätta växa utåt som normalt.

Det dröjde alltså fyra månader innan det hände för Yiota.

Källa: Instagram

Yiota har även förklarat att hon inte tränar magen. Hon var smal redan innan graviditeten och att det i kombination med att hon inte är så lång kan vara en bidragande orsak till varför hennes mage är platt.

– Jag har tvingats sluta träna magen nu under graviditeten, skriver hon.

Hon påminner även sina följare om att alla människors kroppar ser olika ut. Det är därför inget ovanligt att gravidmagar också gör det.

– Jag är hälsosam, mitt barn är hälsosamt, och det är allt som betyder någonting.

Många kvinnor har kommenterat den blivande mammans inlägg, och har skrivit att de har haft liknande graviditeter.

Läs hela inlägget här:

Bump update! 🙊#6monthspregnant and I’m overwhelmed with the amount of questions I receive about my pregnancy so far, so I’ll be sharing some more about it on my posts ❤️One of the most common things I’m asked about is MORNING SICKNESS. Yes, I had it from week 6-15. As someone who’s terrified of vomitting, it was my own form of hell expecting to vomit every morning 😭the only thing that helped subside the daily nausea was lemon + ginger tea and eating snacks very late at night so I didn’t wake up completely starving. Nothing I tried helped the actual vomitting but I was lucky that it was only once a day! Hopefully this helps some of you lovely ladies who are currently expecting and going through morning/night/all day sickness. Any questions, just ask 😊

Ett inlägg delat av Yiota Kouzoukas (@yiota)

Annons
Dela på Facebook