Djur

Dykarna ser att valhajen beter sig märkligt – när de simmar närmare ser dom det hemska

Annons
av nuntium
6 september, 2017
Annons

Det är alltid lika sorgligt att se när människans nedskräpning drabbar djurlivet. Förmodligen är det inte alla som förstår hur illa ett djur kan fara när de kommer i kontakt med vårt skräp.

En händelse som inträffade för några år sedan blev verkligen en väckarklocka som symboliserar problemet med att vissa använder våra hav som en sopptipp.

Annons

Ett par dykare upptäckte att en valhaj hade trasslat in sig i ett rep som kom från fiskare i den kommersiella fiskeindustrin. Repet hade skurit långt ner i valhajens kropp och plågat den under lång tid. Dykarna agerade direkt för att hjälpa till och med hjälp av en fickkniv kunde dom avlägsna repet från valhajen.

På något sätt verkar det som om valhajen förstår att dykarna vill hjälpa till och därför samarbetar den hela tiden. Några sekunder senare blir den äntligen fri från det plågsamma repet. Valhajen har nu stora möjligheter att läka ihop och bli bra igen.

Dykarna hyllas som hjältar efter deras snabba och skickliga insats. Utan dom hade valhajen förmodligen inte fått någon hjälp.

Även om detta bara var ett rep från fiskeindustrin så belyser händelsen problemet med att haven alltid bör vara fri från skräp, och att djur kan fara riktigt illa av vårt avfall.

Så om du är på en utflykt till sjöss eller är på en promenad i skogen så se alltid till att slänga skräpet i papperskorgar. Och finns det ingen papperskorg så stoppa ner det i väskan och släng det hemma istället.

Dela gärna artikeln för att uppmärksam andra om att inte skräpa ner i naturen.

Annons
Dela på Facebook