Intressant

Det här ska du ALDRIG göra när du duschar!

Annons
av nuntium
4 januari, 2019
Annons

De flesta av oss duschar varje dag, men gör du det på rätt sätt?
Många passar på att göra annat i duschen samtidigt, men här har vi 5 saker som du absolut inte ska göra när du duschar.

I Sverige duschar män och kvinnor i princip varje dag, en ritual där vi passar på att göra andra saker samtidigt och vi tycker att vi på så sätt är effektiva och praktiska.
Men efter att du har läst detta kanske du kommer att tänka om, det finns några saker som väldigt många gör som man absolut inte ska göra när man duschar.

Annons

1. Raka sig

De flesta rakar sig i duschen. Det känns naturligt, men faktum är att det kan irritera huden och orsaka infektioner i hårsäckarna. Om man utsätter sin hud för mycket varmt vatten under längre tid sväller huden och blir mindre smidig. Viktigt att tänka på om man ska raka sig i duschen är att växla mellan kallt och varmt vatten och ha mycket raklödder/gel.

2. Borsta/kamma blött hår

Att borsta håret när det är blött och samtidigt som du duschar sliter enormt mycket på håret och kan dessutom gå av. Det trasslar även till sig när det är blött, vilket ökar risken mer.

3. Tvätta håret varje dag

Många har för vana att tvätta håret varje gång de duschar, vilket då blir varje dag. Du irriterar hårbotten som blir torr och kan få eksem och håret blir fortare fett. Rekommendationen är en till två gånger i veckan.

4. För varmt och för länge

Att duscha varmt är skönt, speciellt när det är kyligt ute. Men för hett vatten kan förstöra din hud. Förutom torrhet och klåda kan man få rodnad, eksem och allergier kan förvärras. Likadant gäller det om man duschar för länge, man torkar ur huden vilket kan orsaka sprickor.

5. Skrubba för ofta

Man känner sig extra ren och får bort döda hudceller när man skrubbar, vilket är skönt. Men gör det inte varje gång du duschar. Det gör huden oljigare och får därmed bakterier och smuts att fastna lättare, dessutom sliter de hårt på huden och kan göra att den åldras i förtid.

Annons
Dela på Facebook