Nostalgi

6 saker du minns om du var barn på 00-talet

Annons
av nuntium
24 juli, 2020
Annons

Om du växte upp på första halvan av 00-talet minns du garanterat de här klassikerna!

1. Spela kula på skolgården

Bokstavligen ALLA på skolan spelade kula under rasterna. Det var pyramider, samlande och byteshandel.

Annons

Källa: Unsplash

2. Hyra VHS-filmer

Långt innan Netflix-tiden så var video-uthyrningsbutiken ditt absoluta favoritställe. Här hyrde vi klassiker som Hitta Nemo, Landet för längesedan och Spy Kids. Det bästa var att de även hade hur mycket godis som helst i butiken man kunde köpa med sig!

Källa: Unsplash

3. The Sims

Dator-spel var fortfarande nytt och coolt på den här tiden, och allas favorit var The Sims-spelen! Man byggde egna gubbar, hus och kunde leva ett helt liv inne i spelet. Sen lät man så klart sin avatar drunkna i poolen efter ett tag om man hade tråkigt!

Källa: Logonoid

4. Grynets Show

Grynet var den coolaste personen på TV och vi satt alltid klistrade framför hennes show. Visst minns ni hennes prinsesskrona och rosa telefon? Eller avsnittet där hon träffade en ung Zlatan?

Källa: SVT

5. Tillbaka till vintergatan

Programmet började sändas som en del av sommarlovsmorgon år 2000 men blev så pass populärt att det sändes i repris många gånger under de följande åren. Visst minns ni citat som ”femfemfemfemfemfem” och ”Allt kan hända i rymden”?

Källa: SVT

6. Datorspelet HUGO

När vi inte spelade Sims så var datorspelet HUGO det bästa som fanns. Man hoppade på stockar och i isgrottor, allt för att få rädda Hugos käresta Hugolina.

Vilken var din favorit från 00-talet? Låt oss veta i kommentatorsfältet!

Annons
Dela på Facebook