Kärlek

5 sömnvanor som kan förstöra din relation – detta är vanligare än du tror

Annons
av nuntium
19 november, 2017
Annons

Sömnen spelar en stor roll i hur vi mår. Men en sak som du kanske aldrig reflekterat över är att dina sovvanor även kan spela in på hur bra kärleksliv du har? Här är en lista på fem saker som kan ge indikationer på om slutet för din relation är nära eller ej.

En god natts sömn ska inte underskattas. Hur man sover påverkar hälsan oerhört. Om vi inte är utvilade när vi vaknar så påverkas den kommande dagen på ett eller annat sätt.

Annons

Någonting som sömnen också påverkar är våra parrelationer. Om du delar säng med din partner så finns det faktiskt vissa saker so du ska se upp med. Enligt relationsexperten Jo Barnett som sajten Independent pratat med så finns det fem vanliga sovvanor som kan förstöra ditt förhållande om du inte har huvudet på skaft.

1. Ni kommer inte överens om rumstemperaturen

Någonting som många par tjafsar om är rumstemperaturen enligt en ny studie. Lösningen på detta är att man får helt enkelt kompromissa. Om din partner är väldigt frusen av sig så får du kanske låta bli att öppna fönstret allt för ofta. Att visa hänsyn till varandra gör att man undviker många onödiga bråk.

2. Ni sover med ryggen mot varandra

Om ni sover rygg mot rygg med varandra så kan det vara ett tecken på att förhållandet är ansträngt. Enligt Jo Barnett så kan det leda till att man känner sig utestängd och distanserad från sin partner.

Det är därför bra om ni ägnar lite tid åt varandra efter ni har gått och lagt er. Lägg ifrån er mobilerna innan ni kryper ner under täcket och prata med ansiktena vända mot varandra innan ni släcker lampan. Detta kommer göra en otrolig skillnad.

3. Ni slåss om täcket

Det är mysigt att sova med en annan person men det är också krävande. Någonting som många känner igen är kampen om täcket. Det är en ständig kamp om det förbaskade täcket.

Man vaknar mitt i natten av att man fryser, för då har ens partner snott åt sig hela täcket. Om det händer mer än ofta så finns det en lösning på det: Det finns jättestora täcken, köp ett sådant.

4. Ni ligger på en varsin sida av sängen, så långt ifrån varandra ni bara kan

Att sova på varsin sida av sängen kan vara skönt. Men om ni hela tiden gör det så kan det kännas som att ni känslomässigt är långt ifrån varandra.

Vissa människor har ett större behov av personligt utrymme än andra, men det kan därför vara viktigt att kommunicera detta till sin partner. Om inte annat är det lätt att missförstånd uppstår och det är onödigt.

5. Ni går och lägger er vid olika tidpunkter

Sista punkten men inte den minsta. Om ni lägger er vid olika tidpunkter så kan det påverka ert förhållande negativt. Det kan vara så att man känner sig ensam och om inte annat kan det vara jätteirriterande av att bli väckt mitt i natten för ens andra hälft plötsligen kryper till kojs.

Hoppas denna artikel var rogivande och gav er nya insikter i ert kärleksliv. Visa gärna er partner den här och dela den med era vänner så de också kan få lite nyttig läsning.

Annons
Dela på Facebook