Kärlek

4 saker som kan förstöra alla förhållanden – se upp för det här

Annons
av nuntium
8 februari, 2018
Annons

John Gottman är en professor i psykologi som genomförde en studie som påstår sig kunna förutsäga med 93,6% noggrannhet om ett par kommer att bryta upp. John Gottman letar efter specifika indikationer som hjälper till att se problem som finns i relationen.

Han har skrivit en bok om ämnet och belyser i denna bok hur man kan förutspå vem som kommer att göra slut och hur man även gör för att förbli lyckliga tillsammans. Han identifierar även fyra indikationer som kan få vilket förhållande som helst att bli förstört.

Annons

Alla par går igenom olika svårigheter och det viktigare är att inte låta dessa svårigheter bryta ditt förhållande. Så i denna artikel kan du hitta fyra saker som kan förstöra alla förhållanden, så se upp för dessa.

1) Kritik

När du kritiserar din partner så påpekar du din partners brister. Frekvent kritik kan leda till meningsskiljaktigheter mellan dig och din partner och i slutändan tenderar detta på att ni glider isär. Respektera din partner och ditt förhållande – givetvis kan man kritisera sin partner men se till att göra det på ett konstruktivt sätt så din partner faktiskt kan ha någon nytta av den kritiken som du ger.

2) Pajkastning

Att kasta paj på varandra hjälper ingenting. Om din partner säger någonting så kasta inte tillbaka det, eftersom det tjänar ingenting till. Det kan till exempel låta så här: ”Du hjälper aldrig till här hemma!”, istället för att svara ”Ska du säga, det är ju du som inte gör något!” Så är det bättre att fråga din partner varför hen upplever det på det sättet.

3) Du slingrar dig ur konversationer

Så fort en konversation uppstår så slingrar du ur dig den. Det kan vara så enkelt att du kollar i telefonen medan du konverserar med din partner. Om du gör det här tillräckligt ofta så kommer det i slutändan inte bli bra.

Lös problemen istället för att slingra dig ur konversationerna. Det kommer bli mycket enklare om ni löser era problem istället för att skjuta dom framför er.

Couple sitting on sofa with arms folded, looking angry

4) Ni föraktar varandra

Detta ska ni absolut inte göra. Istället för att förakta varandra så stötta varandra. Det är praktiskt taget omöjligt att lösa ett problem när din partner får meddelandet att du avskyr någonting med honom eller henne.

Om du har några svårigheter i ditt förhållande så kan du antingen se till att det blir löst eller att ni bryter upp. Valet är ditt! Vill du vara lycklig med din partner eller ska ni göra slut?

Videoklippet här nedan visar hur man tar reda på om det är din perfekta match.

Se klippet här:

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Annons
Dela på Facebook