Djur

4 arbetshästar står framför en lastbil som kört fast – men håll ögonen på deras fötter

Annons
av nuntium
7 mars, 2018
Annons

Bilarna kom för att stanna under tidigt 1900-tal. Man slutar aldrig förvånas när nya bilmodeller släpps och sportbilarna imponerar utseendemässigt tillsammans med sina hästkrafter. Men vad vi inte får glömma är att det inte finns något som är lila tillförlitligt och kraftfullt som en bra häst!

Hästar har vi använt oss av i århundraden men idag känns det nästan lite som att de glömts bort. Man kan se hästar som drar vagn på någon julmarknad eller bröllop kanske men det var faktiskt inte så länge sedan hästarna var det viktigaste transportfordonet.

Annons

Hästar är fantastiska djur. I videon som ligger här nedan får vi se bevis på det. Hästar är fortfarande en viktig del av vårat samhälle trots att vi kanske inte tänker på det varje dag.

Polisen använder till exempel hästar i sitt arbete och varje vecka sänds det trav på TV.

I videoklippet här nedan får vi se en lastbil som glidit av vägen i det hala väglaget. Lastbilen sitter fast och kan inte ta sig upp på grund av det hala väglaget.

Vädret höll på att bli sämre så det gällde att få bort lastbilen från vägen så snabbt som möjligt. Eftersom tiden var knapp så var det ingen idé att vänta på att en stor bärgningsbil skulle komma och dra loss bilen. Lyckligtvis så fanns dessa hästar i närheten!

Ägaren till hästarna kopplade till lastbilen och snart visar de fyra pålitliga bestarna, sida vid sida, vad dom går för. Tack vare deras lagarbete lyckas hästarna få loss lastbilen på ungefär en bråkdel av en sekund.

Trots att det var halt och hästarna halkade till lite så fick de loss den stora, tunga lastbilen utan några större problem. Lastbilen kunde därefter återgå till sin rutt till slutdestination medan hästarna återvände till stallet där mat och vila väntade.

Videon här nedan visar den enda sanna innebörden av ordet ”hästkrafter”!

Se klippet här nedan:

Dela gärna detta klippet med dina vänner så de också får se hur otroliga hästar kan vara.

Annons
Dela på Facebook