Oj

24-åriga Amanda har spenderat 500 000 kr på att bli en levande Barbie – nu sätter läkarna stopp

Annons
av nuntium
14 februari, 2020
Annons

Amanda gör allt för att se ut som en levande Barbie-docka. Hittills har hon spenderat ungefär 500 000 kronor på sin förvandling.

Men alla operationer medför även hälsorisker, och nu vägrar läkarna göra fler ingrepp, skriver Ladbible.

Annons

Finska Amanda Ahola, 24, har drömt om att förändra sitt utseende sedan hon var 16 år. Intresset för plastikkirurgi blev sen en dröm om att få se ut som en levande Barbie-docka.

View this post on Instagram

#instagram #followforfollowback #followme #girl #barbie #follow4followback #kisses #siguemeytesigo #instagirls #picoftheday

A post shared by Amanda Ahola (@a.ahola_official) on

Bär korsett för mindre midja

När Amanda var 18 år gjorde hon sina första operationer med pengar hon hade sparat ihop som 16-åring. Hittills har hon opererat brösten tre gånger, förstorat läpparna, gjort ansiktslyft och gjort kindbenen rundare. Hon bär dessutom en speciell korsett varje dag – för att få mindre midja.

Sammanlagt har Amanda lagt en halv miljon kronor på operationer.

Läkarna säger nej

Amanda vill även operera sin rumpa, tänder och ytterligare ett ansiktslyft, men i och med att alla plastikoperationer innebär en hälsorisk säger nu läkarna stopp för fler ingrepp.

– Jag har försökt hos tre olika kliniker, men har nekats överallt. Så nu gör jag bara mindre behandlingar som jag kan sköta på egen hand, säger Amanda enligt Ladbible.

Hennes bröst är vid det här laget så stora att de är i vägen när Amanda ska sminka sig. Men Amanda är trots det nöjd med sin kropp.

– Genom att förändra mitt utseende har jag fått ett liv som jag annars aldrig hade kommit i närheten av. Allt hade varit helt annorlunda utan mina bröst, säger Amanda enligt Ladbible.

View this post on Instagram

Hey you ! Have a nice friday. #instagram #followforfollowback #followme #girl #barbie #follow4followback #kisses #siguemeytesigo #instagirls #picoftheday

A post shared by Amanda Ahola (@a.ahola_official) on

”Älskar mitt utseende”

Amandas yttre har naturligtvis väckt reaktioner men hennes nära och kära står fortsatt bakom henne.

– Vänner och familj accepterar mig, även om de inte förstår alla mina beslut, men det påverkar inte mina relationer. Jag älskar mig själv, både mitt utseende och min personlighet. Sedan är ingen perfekt, men jag kommer att fortsätta med det här tills jag kommer så nära som det bara går, säger Amanda enligt Ladbible.

Annons
Dela på Facebook