Otroligt

10 anledningar till varför du bör ha bakpulver hemma

av nuntium
17 februari, 2019
Annons

Om du någon gång har bakat eller lagat mat hemma så är risken väldigt stor att du har en burk med bakpulver hemma. Bakpulver har ett otroligt brett användningsområde även om det i första hand brukar användas som jäsmedel när du bakar hemma.

Att bakpulver får degen att jäsa är för att den reagerar, frigör koldioxidgas och skapar bubblor vilket gör att det jäser.

Annons

Men det du kanske inte visste är att bakpulver har visat sig ha andra positiva effekter inom flera andra områden som inte berör köket. Bland annat så kan den användas som en gammal huskur mot hosta men listan kan göras lång.

Vi har valt ut några av de saker som vi tycker är mest spännande och intressanta.

För att ha det klargjort så består bakpulver utav bikarbonat, syra och stärkelse. Bakpulver är således lite svagare än rent bikarbonat. 2 teskedar bakpulver motsvarar 1 tesked bikarbonat.

Oavsett om du har bakpulver eller bikarbonat hemma så finns det fantastiska saker som du kan använda det till.

Därför ska du ha det på huden

Visste du att bakpulver kan fungera som en naturlig peeling för kroppen? Detta kan hjälpa dig att ta bort bristningar på huden. Det finns tre effektiva metoder enligt diyremedies.org som kan vara värda för dig att testa.

Nummer 1: Blanda 1 tesked bakpulver tillsammans med 1 tesked duschtvål. Gnid sedan in detta i en handduk. Skrubba handduken mot huden i cirkelformade rörelser. För bästa resultat så upprepa detta 2-3 gånger i veckan.

Nummer 2: Häll 2-3 teskedar med bakpulver i en skål och droppa i några droppar olivolja. Blanda sedan om. Skrubba det drabbade området med denna blandning och upprepa detta 2-3 gånger i veckan tills du märker resultat.

Nummer 3: Ta 1-2 teskedar med bakpulver och blanda med en halv tesked pressad citronjuice. När du gjort detta så ska du stryka blandningen över dina bristningar och låta torka. Ta sedan bort resterna med en fuktig handduk. Citronen ska tillsammans med bakpulvret hjälpa till att bleka bristningarna.

Det finns betydligt fler saker som bakpulver är bra på. I videoklippet här nedan så kommer du få ta del av 15 andra knep som är bra när det gäller bakpulver.

Se klippet här nedan:

Dela dessa supersmarta knep med dina vänner!

Dela på Facebook

Annons