Hälsa

Viktiga tipset: Därför ska du alltid ta på dig strumporna när du ska sova

Annons
av nuntium
22 oktober, 2020
Annons

Brukar du sova med strumporna på? Om inte så kan det vara dags att börja, menar experterna.

Att krypa ner i en skön säng efter en jobbig dag är bland det skönaste som finns. Men våra klädesvanor vid läggdags kan skilja sig väldigt mycket från person till person.

Annons

Vissa vill ha en mjuk pyjamas på sig, medan andra varmblodiga typer gärna sover helt nakna. För oss som är lite mer frusna av oss så åker det ofta med något klädesplagg, kanske en t-shirt eller till och med en fullskalig pyjamas.

Att ha strumpor på sig i sängen är dock mer ovanligt, kanske för att det inte är lika bekvämt och känns lite ofräscht. Men faktum är att det kan vara en bra idé i många fall.

Därför ska du sova i strumpor

Ja ni hörde rätt, enligt en forskning gjord vid universitetet i Basel så är det bättre att sova med strumpor på sig, rapporterar sajten Tiphero.

Men varför skulle det vara bättre egentligen?

Forskarna kollade helt enkelt temperaturen i deltagarnas händer och fötter, och jämförde hur snabbt de somnade. Deltagarna i studien var unga män och resultaten visade att de med varma fötter somnade snabbare än de som sov utan strumpor.

Vidgade blodkärl

Orsaken är att blodkärlen vidgas vilket gör att man blir varmare. Sedan sprider sig helt enkelt värmen från fötterna till resten av kroppen och man somnar lättare om kvällarna.

Det kan alltså vara en bra idé för er som är frusna att låta strumporna sitta kvar på fötterna när det är dags att sova.

Vad har ni på er när det är dags att sova? Dela och kommentera!

Annons
Dela på Facebook