Knep

Undvik röda prickar vid rakning med de här enkla knepen

Annons
av nuntium
25 juli, 2019
Annons

Vill du undvika röda prickar vid rakning? Det är inte särskilt svårt. Med dessa enkla knep kan du undvika röda prickar vid rakning.

Det är vanligt att man får röda prickar, eller ”rakfinnar” som vissa kallar dem vid rakning av benen och de lite mer intima delarna. Men det finns vissa knep som kan hjälpa dig att undvika dessa!

Annons

1. Börja med att duscha varmt

Börja duscha varmt om du inte redan gör det. Sist av allt i duschen så rakar du dig. För om du duschar varmt så mjukar du upp din hud så den kommer att bli lenare och inte lika ”stubbig”. Det gör att du slipper skära sönder dig och att du får röda prickar. Innan du rakar benen så är ett tips att du skrubbar ordentligt för att lena upp ytterligare.

2. Håll dig varm – även efteråt

När du har rakat dig så är din hud känsligare än vanligt. Om du utsätter den för kyla direkt så kommer det att både synas och märkas. Försök att hålla dig varm så kommer du märka skillnad. Ett hett tips är att raka benen innan du lägger dig under täcket för att sova.

3. Använd inte parfymerad hudlotion

Som vi skrev innan så är huden extra känslig precis efter att du har rakat dig. Därför är det dumt att smörja in dig med en parfymerad hudlotion eftersom parfymen kan göra huden irriterad vilket resulterar i omedelbara röda prickar och utslag.

4. Byt rakhyvel ofta!

Att byta rakhyvel ofta är viktigare än du tror. Att använda engångsrakhyvlar är inte det enda alternativet utan du kan satsa på en rakhyvel där du kan byta ut bladen också. Dessa är ofta väldigt bra slipade jämfört med engångs hyvlar.

5. Använd rakgel!

Att använda rakgel kommer underlätta. Det mjukar upp huden och gör det enklare för dig att raka dig. Om du sedan adderar en gel efter du rakat dig så kommer du bli extralen. Bra va?

Annons
Dela på Facebook