WTF

Undercover reporter avslöjar vårdpersonalens fruktansvärda våld mot patienter

Annons
av nuntium
29 maj, 2019
Annons

Reportern Olivia Davies jobbade undercover som vårdgivare på ett hem i Storbritannien under två månaders tid. Efter att ha släppt filmer från sin dolda kamera kan hon nu avslöja den hemska behandling patienterna utsätts för av personalen.

Det är i BBC-programmet ”Panorama” som vi får se hur förfärligt personalen på ett vårdhem i Whorlton, Storbritannien, beter sig.

Annons

Bland annat så får man se personalen trakassera patienter både fysiskt och psykiskt.

Personalen hörs i klippen berätta historier om hur de har fysiskt trakasserat patienter och man får se personal trycka ner en funktionsnedsatt kvinna på golvet i en halvtimme.

whorlton hall autism care

Källa: BBC

Olivia Davies är reportern som under två månaders tid jobbade på hemmet och kunde filma allt med en dold kamera.

I klippen kan man se vårdare trakassera Alex, 20, som har autism, och de skryter om tidigare attacker mot patienter.

Glynis Murphy, professor vid Kent University uttalar sig om saken: ”Det är likvärdigt med mental tortyr eftersom hon är fast där inne, hon kan inte komma undan”.

Källa: BBC

Efter att programmet har sänts så är 16 personer som ingått i personalen på Whorlton Hall avstängda och en undersökning har inletts av polisen.

Olivia har kunnat berätta att totalt 8 personer från personalen har erkänt att de avsiktligt skadar patienter för henne.

– Vi är chockade och djupt ledsna över anklagelserna som riktats mot personalen, säger talespersoner på företaget Cygnet Health Care som är ansvariga för Whorlton Hall.

Olivia Davis. Källa: BBC

Det är helt ofattbart att personal kan bete sig såhär mot patienter med funktionsnedsättningar. Men ett fantastiskt arbete av Olivia som visar de hemska trakasserierna för hela världen.

Annons
Dela på Facebook