Historier

Två bönder krockar med sina traktorer

av nuntium
20 februari, 2018
Annons

De båda bönderna hade från början varit mycket goda vänner, men det var längesedan nu. De bodde fortfarande grannar, men bitterhet var allt som fanns kvar av deras gamla vänskap.

De bodde på var sin sida om en stor kulle, och det var bra eftersom de slapp se varandra då. Enda nackdelen var att de riskerade krocka när de möttes på den smala grusvägen som båda behövde färdas på när de skulle någonstans.

Annons

En dag var de båda ute och körde, och det bar sig inte bättre än att de krockade i hög fart med sina traktorer.

Först satt de bara och råstirrade på varandra. Ingen av dem ville ta något initiativ att prata med den andra, och det var verkligen ingen av dem som var sugen på att erkänna att han hade en del av skulden i det inträffade.

Till slut när de hade suttit och tittat på varandra en lång stund, sprack den ena av dem upp i ett brett leende. Den andra var lite misstänksam, men gjorde kort därefter samma sak. Alla bråken de hade haft var ju mest tröttande och visst kunde han sakna vänskapen ibland.

Den första gick över till den andra, och på vägen tog han upp en liten plunta ur fickan. Utan ett ord sträckte han fram flaskan och bjöd på en stänkare, och den gamla vännen klunkade friskt i sig halva flaskan på en gång. Ja, faktiskt till och med lite mer än så.

Han lämnade tillbaka flaskan leende, och den som bjöd stoppade ner den i fickan igen.

Den som hade blivit bjuden blev den som bröt tystnaden:

– Ska inte du dricka något?

– Nehej, svarade den första. Jag tror minsann att jag väntar en stund med att skåla, tills Polisen har varit här och tagit ett alkotest med anledning av vår lilla krock idag.

Var inte snål nu! Dela om du också skrattade.

Dela på Facebook

Annons