Hälsa

Träna din hjärna till att somna på 60 sekunder – se hur du gör här!

Annons
av nuntium
23 november, 2018
Annons

Är du en av många människor som har problem med att somna på natten så är det här något du bör läsa och ta till dig.

Prova andningstekniken 4-7-8 som ska hjälpa dig att somna på enbart 60 sekunder. Låter det inte helt underbart?

Annons

Metoden är framtagen och uppfunnen av Dr Andrew Weil. Andningsmetoden går ut på att du ska reglera din andning till olika räkningar av 4,7 och 8. Effekten beror på att det låter syret fylla lungorna bättre och det kommer att lugna dig.

Faktum är att många personer har svårt att sova. Experterna förklarar att anledningen till det är dålig och ohälsosam mat sent på natten, många ser på sina skärmar och mobiltelefonen precis innan sängen, vilket är ett stressande moment.

För vissa är det väldigt svårt att stänga ner hjärnan och ta en paus under natten.

Vad är egentligen metod 4,7 och 8?

Jo, det här är en specifik metod som har utvecklats av en Wellnes utövare, Dr Andrew Weil. Andrew Weil har studerat meditation, andning och hur man kan använda det till att motverka stress. Det är en mycket lätt och enkel teknik. Först andas man genom näsan under 4 sekunder, håll sedan andan under 7 sekunder och andas ut genom munnen under 8 sekunder.

Det här kommer sakta ner din puls och samtidigt släppa kemikalier i hjärnan som lugnar dig.

Det flesta är skeptiska till detta innan man provat det, men du lär prova detta för det fungerar verkligen!

Metoden fungerar inte bara till att somna lättare. När man är stressad släpper de endokrina systemet ut adrenalin genom binjurarna, vilket höjer pulsen och kan få en att känna sig skakis och sjuk. Dessutom andas man snabbt och ytligt.

Använder man sig utav denna andningsmetod kommer man att motverka de fysiska effekterna av adrenalin och kroppen kommer tvingas att bromsa hjärtfrekvensen.

Viktigt att nämna är att i början kan det kännas rätt obehagligt, men efter ett tag kommer du märka att din puls saktar ner och ditt sinne blir klart.

Prova redan ikväll! Gilla och dela med dig till andra så dom också kan få en god natts sömn.

Annons
Dela på Facebook