LOL

Svenska polisens mystiska bild avslöjar tjuven – men kan du se tjuven?

Annons
av nuntium
29 augusti, 2019
Annons

Har du lekt ”Tjuv och polis” någon gång? Det var ungefär den lek som blev verklighet för polisen i Lund. En mörk kväll för ett par år sedan tog polisen Tobbe den här bilden.

Bilden som laddats upp på polisen Lunds Instagram är minst sagd mystisk och har väckt tusen frågor. Men till en början, kan du se tjuven som gömmer sig i bilden här nedan?

Annons

Tjuven är inte så osynlig så du borde kunna hitta honom utan större bekymmer.

Källa: Instagram / Polisen Lund

Hittade du tjuven? Bra!

Men vad gör tjuven där uppe egentligen?

Polisinspektören Tobbe har full koll på vad tjuven gör där uppe. Det är nämligen Tobbe som tagit den här bilden för ett par år sedan.

Det var vid en utryckning till Gårdstånga som ligger cirka 2 mil norr om Lund.

–  Det var en typisk kapellskärning på en lastbil full med gods. Men chauffören som låg och sov i hytten vaknade till vilket fick gärningsmännen att springa in i en skog precis bredvid.

Det är rätt vanligt med kapellskärning. Det innebär att gärningsmannen skär sönder kapellet och tar sig in i lastbilen. Det är tydligen en stor business enligt polisen Tobbe.

Tobbe var tillsammans med sina kollegor snabbt på plats där de märkte att det var rätt lätt att gömma sig i skogen. Men som tur är hade dom polishundar med sig.

– Vi märkte snabbt att det var rätt lätt att gömma sig i skogen. Som tur var hade vi hundförare med oss i tjänsten. Hunden fick vittring men det tog en timme för oss att se var tjuven var.

Poliserna tittade upp och såg då hur tjuven satt i ett träd, 6-8 meter ovanför marken. När tjuven sedan insåg att det var kört så började han att klättra ner och det var då Tobbe passade på att ta en bild.

– Det var ju kört för honom. Vi var 4-5 poliser som väntade på honom.

Mannen kunde gripas och köras till polisens arresten. De två kompanjonerna som tjuven hade med sig greps även dom i närheten.

Annons
Dela på Facebook