Svenska läkarna ryter ifrån: ”Nu får det vara nog – sätt ett snöre på vuxenleksakerna!”

Publicerades den 9 januari, 2018

Nu har den läkarkåren i Stockholm tröttnat. De som tycker att man borde överväga ett snöre på vuxenleksakerna är kirurgen Martin Nordberg och hans kollegor som arbetar på Södersjukhuset i Stockholm – vilket de även är som avlämnat en rapport i den första studien på området.

Studiens huvudfokus var att om man skulle fästa ett säkerhetssnöre på vuxenleksakerna så kunde de förhindra att de fastnar i ändtarmen. Till följd av detta så skulle färre personer läggas in på sjukhus årligen.

– Detta fenomen är nog något som varje kirurg kommer att träffa på under sin karriär. Samtidigt är det väldigt lite studerat. Vår studie är dock – vad vi vet – den näst största i världen hittills, berättar kirurgen Martin Nordberg till tidningen Dagens Medicin.

”Främmande” föremål fastnar i ändtarmen

Martin Nordberg har tillsammans med sina kollegor granskat olika fall i södra Stockholmsområdet där patienter har sökt akut läkarvård efter att ”främmande” föremål fastnat i ändtarmen.

Under en 7års period, 2009-2016, så registrerades det bara i Stockholmsområdet 73 dylika patienter. Majoriteten av fallen handlade om olika föremål såsom grönsaker, flaskor eller stearinljus. Vid 39% av fallen så rörde det sig om en penisattrapp, eller i vardagligt språk: dildo. En sak som alla föremålen hade gemensamt var den sexuella njutningen.

Fäst ett snöre på din leksak!

De flesta patienterna behövde hjälp för att få ut föremålen som fastnat. För att kunna hjälpa till så krävdes det kirurgiskt ingrepp vilket sker under narkos. Och som man vet vid det här laget så innebär alla former av kirurgiska ingrepp även en risk.

Enligt studien skulle ett enkelt snöre underlätta att få ut föremålet, om det skulle fastna. Detta skulle enligt beräkningar kunna förhindra 2,7 sjukhusinläggningar och 4,4 vårddagar per år – bara i de södra delarna av Stockholm.

Martin Nordberg ser dock ingen nytta i någon form av varningstext på sexleksakerna.

– Människor har trots allt ett eget ansvar, avslutar han.

Vad har vi lärt oss av det här då?

Jo, för allas skull: din egen, läkarnas och skattebetalarnas så bör du fästa ett snöre på din leksak, frukt, stearinljus eller vad du nu har tänkt att ha trevligt med.

Känner du någon som garanterat skulle behöva ett snöre på sina leksaker får du gärna dela artikeln med henne eller honom.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Möt mannen med världens största penis: Är nöjd trots han varken kan jobba eller ha sex

En äldre herre startar en egen läkarmottagning

Svenske Ingemars hemmabygge sprids som en löpeld på nätet. Kolla hur genialt det här är!

Hon går till frisören för att klippa av sig håret. Resultatet? Förvandlingen är total!