Sugen på något sött i sommar? Den här key lime pajen är något alldeles extra
Bjud dina vänner på en riktig smakupplevelse med den här supergoda pajen!
Key lime pie är en riktig klassiker som går hem i alla hushåll.
Annons
Om man dessutom vill piffa upp den lite extra så kan man ha en krispig kakbotten med Maryland Cookies. Det här receptet är hämtat från boken ”Baka i långpanna deluxe” och är superenkelt att göra.
Följ receptet nedan och njut av en supergod paj, du kommer älska den!
Det här behöver du:
Pajskal
- 80 g smör
- 250 g kakor eller kex (här Maryland cookies)
Fyllning
- 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400 g)
- 4 limefrukter, saften + rivet skal från 3 av dem
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 1 ägg
Garnering
- 2 dl vispgrädde
- Rivet skal från 1 lime
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.
- Blanda kondenserad mjölk, limesaft och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägget och vänd försiktigt ihop till en slät blandning. Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
- Fortsätt med pajskalet. Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
- Klä en form med löstagbar kant (32 × 25 cm) med bakplåtspapper upp över kanterna. Häll i smulet och tryck ut det till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut formen och häll i fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt och ställ sedan pajen i kylskåp i minst 1 1/2 timme.
- Vispa grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal.
Recept: Frida Skatteberg

Källa: Unsplash
Dina middagsgäster kommer fullkomligen älska den här godsaken. Glöm inte att dela receptet med vänner och bekanta!
Annons
Dela på Facebook