Nyheter

Steven, 32, räddade två barn från att drunkna – nu vill han ha betalt

av nuntium
18 september, 2018
Annons

Det var när brittiska Steven Tartt, 32, avnjöt sin semester vid poolen som han plötsligen fick syn på två små barn som befann sig i fara.

Utan att tveka en sekund så slängde han sig i vattnet för att hjälpa barnen, vilket hotellets badvakter rätt uppenbarligen misslyckats med.

Annons

Men nu så kräver han kompensation från resejätten TUI, skriver Liverpool Echo.

Steven Tartt som kommer från Seaforth i Storbritannien fick sin lugna semester utbytt mot kaos när han slängde sig i poolen för att rädda två barn som höll på att drunkna i hotellpoolen.

Steven Tartt

Händelsen som inträffade i juni skedde på hotellet Victoria Playa i spanska Menorca. Tvåbarnspappan Steven kastade sig snabbt i vattnet och fiskade upp barnen, som var en sjuårig pojke och en sexårig flicka.

Detta eftersom badvakten inte lyckats utföra sitt jobb.

Kräver kompensation av TUI

Två månader efter så har nu Steven gått ut i sociala medier för att berätta om efterspelet efter insatsen.

”På tredje dagen in i semestern i juni behövde jag hoppa in och hjälpa två drunknande barn, vilket förstörde resten av semestern eftersom badvakten inte gjorde sitt jobb”, skriver 32-åringen enligt Liverpool Echo.

”Jag behövde även ta en veckas ledigt från jobbet för att det påverkade mig så mycket”.

Steven Tartt

Steven har varit i kontakt med resebolaget TUI, eftersom han ville ha ekonomisk kompensation för sin insats, eftersom enligt honom själv så blev hela semestern förstörd på grund av hotellpersonalen saknat kompetens.

– De blåste mig. De sa att de inte kunde ta ansvar, men att de skulle tala med hotellet, säger Tartt till tidningen, och uttrycker sin besvikelse.

TUI håller inte med

– Vi är säkra på att alla delar vår uppskattning för herr Tartts modiga agerande, säger en talesperson till Liverpool Echo.

– Vi är ledsna att han är missnöjd över att inte ha fått kompensation, då vi kände att det mest passande stödet vi kunde ge var att erbjuda gratis terapi hos vår oberoende partner, fortsätter talespersonen.

– Vi vill försäkra alla om att vår hotellpartner agerade omedelbart och vidtog lämpliga åtgärder kring den iblandade personalen, säger talespersonen från TUI till tidningen.

Dela på Facebook

Annons