DIY

Slipp myggen i sommar med geniala fällan: Bygg den med 3 ingredienser alla har hemma

Annons
av nuntium
1 juni, 2018
Annons

Vad är det som kan förstöra en ljuvlig sommarkväll? Jo, en svärm med myggor. De irriterar, bits och dessutom ger klåda och sveda.

Till slut så kliar man sönder myggbetten för de är så pass irriterande. Har man otur så kan de även bära på ett antal sjukdomar som kan gå rakt in i kroppen när de suger blod från oss.

Annons

Enligt uppgifter från SVT så ser det ut som att det ska bli ett riktigt myggår. Det finns stor risk för mygginvasion runt om i landet.

En av världens främsta myggbekämpare, Jan Lundström, som även är verksamhetsledare för myggbekämpningen vid Nedre Dalälven, säger till SVT:

”Flera generationer ägg kan kläckas på en sommar och bli till enorma mängder. De är dessutom väldigt aggressiva och kan flyga 10 till 15 kilometer”.

Det finns flera olika lösningar på myggproblemen. Allt från myggmedel, myggnät och dyra salvor som sägs ska hjälpa.

Dessa fungerar säkerligen, men är oftast väldigt kostsamma också.

Det finns lösningar på det här som du kan tillverka hemma, snabbt och enkelt med saker du redan har i hemmet. Det är även skonsamt för plånboken.

Denna superenkla men effektiva myggfälla som du nu kommer bli tipsad om kommer du ha stor användning för. Det krävs tre ingredienser, en petflaska och en kniv.

Resultatet? Du kommer att bli imponerad!

Bygg din egna myggfälla

Du behöver:

  • 2,25 dl vatten
  • 4 msk brunt socker
  • 1/4 tsk jäst
  • 1 st petflaska, gärna 1,5L

För att bygga din myggfälla måste du gå igenom fyra enkla steg. Det finns en väldigt bra instruktionsvideo hur du gör i videospelaren här nedan.

Se hur du gör här:

Glöm inte att tipsa dina vänner om den här myggfällan genom att dela. De kommer garanterat uppskatta din delning.

Klicka på gilla-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook