Smak

Skriva 2 bananer och lägg på smördeg, häll sedan över choklad. Resultatet är smaskens!

av nuntium
17 augusti, 2017

Banan är fantastiskt gott att ha med i efterrätter. Det finns mängder med olika efterrätter man kan göra med banan och den efterrätt som de allra flesta kanske vet om är troligtvis banana split.

I en banana split styckas bananen i två på längden (varav namnet split). En skopa vaniljglass, chokladglass och jordgubbsglass placeras sedan i rad mellan bananhalvorna.

Annons

Bananen har en alldeles ypperlig egenskap som gör att den lämpar sig väldigt bra att använda när man tillagar en efterrätt. Den är både krämig, söt och fruktig. En perfekt mix för att få till en god efterrätt helt enkelt.

Det finns massvis med olika recept på goda efterrätter där banan är en viktig ingrediens. Titt som tätt dyker det upp spännande recept som man blir sugen att prova-på. Av alla dom bananrecept som jag sett hittills så har jag nog aldrig sett något som är som det här..

I den här efterrätten så ska två bananer skivas i 12 lika stora skivor. Efter att det är gjort så lägg den sedan på smördeg, häll på varm nutella och rulla ihop. Lägg den på en plåt och snurra den runt en skål som du fyller med choklad och in i ugnen på 180 grader. Efter 20 minuter i ugnen har vi kanske den godaste bananefterrätten.

Här nedan har vi gjort en lista på vad du behöver och i videoklippet nedan får du se hur du går tillväga för att laga den här fantastiskt goda efterrätten.

Ingredienser som du behöver:

  • 2 bananer
  • 1 paket smördeg
  • 120 g varm nutella
  • 1 ägg (för att pensla smördegen)
  • 150 g choklad

Så här gör du:

Bjuder du på den här efterrätten som inte är särskild krånglig att göra i ordning kommer det bli en garanterad succé hos gästerna.

Dela gärna vidare det här receptet till dina vänner på Facebook om du tror att någon av dina vänner skulle tycka det var gott!

 

 

Annons
Dela på Facebook