Hemskt

Sjuksköterskan går fram till det nyfödda barnet – därefter fångar kameran det hemska som hon gör.

Annons
av nuntium
7 maj, 2018
Annons

Sjuksköterskor är dem som tar hand om oss när vi är sjuka. De är nästan alltid glada, snälla och omtänksamma och de arbetar dygnet runt för att vi ska ha det så bra som möjligt under vår sjukhusvistelse.

Men det finns alltid dem som är tvärtemot också, som gör sköterskornas rykte dåligt.

Annons

Mellan den 14 och 31 januari detta år hände det något hemskt på ett sjukhus i Rio de Janeiro, Brasilien.

Fyra barn hade fått sina katetrar avskurna och sjukhuset började då misstänka att något var allvarligt fel. På en övervakningsfilm ser vi en av sjukhuset sjuksköterskor anländer till ett spädbarn där hon donar med någonting.

Man kan inte se exakt vad hon gör, men åklagaren är säker på sin sak att det är sjuksköterskan i filmen som medvetet skär av barnets kateter.

Enligt brittiska Daily Mail nekar sjuksköterskan detta.

Det var först när en annan sjuksköterska kom för att titta till barnet som hon upptäckte att barnets kateter hade blivit avskuren. Tidningen säger att en undersökning startades efter att fyra barn hade fått sina katetrar avklippa under loppet av en två veckorsperiod.

Något som i värsta fall hade kunnat leda till döden hos dessa barn.

Enligt Daily Mail har offret arbetar på sjukhuset som sjuksköterska i ett decennium. Motivet bakom detta är fortfarande okänt.

Visar det sig att det är kvinnan i filmen som är skyldig till brottet kommer hon aldrig att få arbeta på ett sjukhus igen. Dock får inte denna historia gå ut över de ryktet sjuksköterskor har som faktiskt är bra och duktiga på deras jobb, de flesta är helt underbara och arbetar ständigt för att hjälpa oss när vi är sjuka.

Se övervakningsfilmen här:

Glöm inte heller bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook