Så länge bör sex vara – för att ge henne maximal njutning

Publicerades den 10 januari, 2018

En timma, trettio minuter eller fem minuter. Hur länge bör ni egentligen hålla på för att hon ska få den maximala njutningen? I den här studien som är gjord bland heterosexuella par så har man fått fram ett svar.

Studien som gjordes 2015 har visat att ett penetrerande samlag i snitt varar i 5 minuter och 24 sekunder. En annan forskning har samtidigt visat att medellängden för ett penetrerande samlag är 7,5 minuter.

Med andra ord så är det två helt olika bud med en skillnad på lite mer än två minuter. Men vilken är då egentligen den ultimata tiden för att en kvinna ska hinna uppleva den maximala njutningen?

I dessa två studier som gjorts så har ingen tagit hänsyn till förspelet. Att förspelet är viktigt är någonting som många människor är överens om. Det är nästan så att många tycker det är viktigare än själva penetrerande delen i sexet. Om man inte har ett ordentligt förspel så kan man inte heller nå maximal njutning enligt vissa.

En studie som gjordes 2004 så kom man fram till att kvinnor helst vill ha förspel i elva till tretton minuter till följt av penetrerande sex i sju till åtta minuter. Om man fick önska helt fritt hur länge man skulle ligga så ville de flesta att det skulle pågå dubbelt så länge mot vad det faktiskt gör.

Så egentligen vill kvinnorna ha ett 25 minuter långt förspel för att sedan ha ett penetrerande sex på ungefär 15 minuter för att nå maximal njutning. Slår man ihop detta så landar vi ungefär på 40 minuter alltså.

Men hur är lösningen till längre sex då? Enligt sexterapeuten Ian Kerner så är förspel det som gäller. Så här säger han till Cosmopolitan:

– Jag uppmuntrar alltid par att ha så mycket förspel som möjligt innan de har penetrerande samlag. Ju mer förspel du har, desto högre nivå av upphetsning når du och förhoppningsvis når du närmare en orgasm, säger Kerner.

Så nästa gång – se till att reta upp varandra riktigt ordentligt med ett långt förspel.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Galna bilder av sovande bebis. Kolla vad mamman gjorde!

Pappan får en mystisk gåva av sin son - när han ser innehållet bryter han ihop i tårar

Pappan glömde 1-åringen i varma bilen hela dagen – när mamman tittar in i bilen gör hon en hemsk upptäckt

Nu är det avslöjat: I den här åldern har kvinnor bäst sex