Hälsa

Problem med bakfylla? Därför blir du mer bakis med åldern

Annons
av nuntium
2 oktober, 2020
Annons

Klarar du inte av att dricka lika mycket som i din ungdoms glansdagar? Var inte orolig, det är helt normalt.

I takt med att vi blir äldre märker de flesta att dagen efter en utekväll blir jobbigare och jobbigare. I ungdomen kunde vi festa dagar i sträck och fortfarande vara pigga, men nuförtiden är några glass vin på kvällen tillräckligt för att vakna med huvudvärk.

Annons

Men blir verkligen bakfyllan värre med åldern?

Svaret är ja, och tidningen Independent har tagit reda på varför.

Unsplash

Därför blir du mer bakis med åldern:

1. Många dricker mer och mer sällan desto äldre vi blir, vilket faktiskt spelar in en hel del. Din kropp blir nämligen ”ovan” med alkohol om du dricker mer sällan, vilket gör det svårare att bryta ner alkoholen.

2. När vi blir äldre har kroppen lättare att bli uttorkade, vilket är en dålig kombination med alkohol som har en vätskedrivande effekt.

3. Många lägger på sig några extra kilon när vi blir till åren, vilket så klart är helt naturligt men inte optimalt när vi har druckit. Med mer fett på kroppen tar det också längre tid att absorbera alkoholen.

4. I takt med att åren går minskar mängden enzym i levern som hjälper kroppen att bryta ner alkohol. Därför tar det naturligt längre tid för alkoholen att gå ur kroppen i högre ålder.

Det är nästan så att vår kropp försöker säga till oss att dricka mindre desto äldre vi blir! Känner ni också att man blir mer bakis med åren? Dela och kommentera!

Annons
Dela på Facebook