WTF

Polisen varnar för knarkgodis – gummibjörnar med cannabis

Annons
av nuntium
13 juni, 2019
Annons

Polisen vädjar till föräldrar att se över vilket godis deras barn äter. Detta efter att flera personer fått söka vård efter att ha ätit ”knarkgodis”.

Polisen i Nyköping och Gnesta har gått ut med varningar till skolpersonal och föräldrar om den nya narkotika-trenden. Det handlar om narkotika gjord att se ut som godis, något som oroar många.

Annons

På Facebook beskriver polisen problemet i ett inlägg:

”Den senaste tiden har vi fått in väldigt mycket information gällande narkotika som ser ut som vanligt godis. I detta fall har det handlat om gummibjörnar. Gummibjörnarna ser ut som vanliga godisbjörnar, skillnaden är att de innehåller narkotika”.

Tvingats uppsöka vård

SVT nyheter rapporterar om problemet. Senaste tiden har flera personer som ätit ”godiset” varit tvungna att uppsöka vård, trots att de varit medvetna om att gummibjörnarna innehöll narkotika.

– De har inte reagerat på det sätt som de tänkt sig, utan det var riktigt illa, säger Ida de Luna Sjöholm, åklagare och förundersökningsledare, till SVT Nyheter.

Polisen är bekymrade att detta kommer leda till att narkotikakonsumtionen ökar.

Tror det är cannabis

Tester på substansen är inte gjord än men polisen tror att det rör sig om cannabis. Flera analyser av gummibjörnarna kommer göras inom kort.

– Vi har bett om förtur på analyserna. Dels för att det handlar om ungdomar, dels för att det är viktigt att få reda på vilken typ av narkotika det är, säger Ida de Luna Sjöholm till SVT Nyheter.

Nu vill man uppmärksamma allmänheten på riskerna med godiset och ber alla att vara försiktiga, via ett Facebook-inlägg.

”Idag är det gummibjörnar, imorgon kan det vara något annat”, skriver polisen.

Annons
Dela på Facebook