Otroligt

Pensionerad brandman räddade en döende främling – då arresterades han av polisen

av nuntium
16 februari, 2018
Annons

Rick Rickerson var på rätt plats vid rätt tid för att rädda ett liv, men enligt en polis så var han även på mycket fel plats.

Det hela började när Rick körde nerför vad WXIA Atlanda kallar ”en öde sträcka av Pike County’s motorväg”. Det var på denna sträcka som Rick såg en bil slå runt.

Annons

Föraren av bilen, Rebecca Buchanan, blev fast efter att hennes bil slog runt och Rick skyndade för att hjälpa henne. Som en pensionerad brandman lyckades Rick lirka loss Rebecca från hennes bil – men det såg ändå inte bra ut. Faktum är att Rick berättade för WXIA att Rebecca inte andades när han nådde fram till henne.

Otroligt nog så lyckades Rick ringa 112 och rädda hennes liv den dagen – i en video här nedan berättar han hur han öppnade Rebeccas mun och såg att den var fylld av blod. Han tog bort blodet gång på gång tills han var säker på att hon kunde andas.

Rick räddade livet på Rebecca – men det fanns ett problem. När Rick såg olyckan så skyndade han sig för att rädda Rebecca och lämnade sin bil i mitten av vägen, med nycklarna fortfarande i tändningen.

När den första hjälpen anlände efter 112 samtalet, Sergeant Rodney Jeter från Georgia State Patrol, så bad han Rick att flytta på sin bil. Rick vägrade och sa att han inte kunde lämna Rebeccas sida. Han var orolig för att han skulle behöva ge henne mun-mot-mun-metoden, och ville därför inte springa iväg för att flytta sin bil och riskera att förlora henne.

Men Sergeant Rodney Jeter ville inte lyssna på det. Han frågade igen. Rick vägrade igen. Och det dröjde inte länge innan Rick befann sig i handklovar.

Sergeant Rodney Jeter sa till WXIA att Rick inte var bredvid Rebecca när han bad honom att flytta sin bil, medan Rick hävdar att han såg på medan Rebecca hissades upp från baksätet på polisbilen.

Rick arresterades för ”blockering”. Han spenderade ”flera timmar” bakom galler. Men han lyckades till slut komma ut ur fängelset och kunde träffa Rebecca, som mirakulöst överlevde olyckan – mycket tack var honom.

Vad tycker du? Var det rättvist att Rick blev arresterad?

Kolla in videon nedan för att få reda på mer om denna ovanliga historia, och snälla dela denna historia på Facebook!

Dela på Facebook

Annons