Berättelser

Parkeringsautomaten utanför sjukhuset gick sönder – då skrev p-vakten den här lappen

av nuntium
12 april, 2018
Annons

Att jobba som parkeringsvakt kan ibland kanske vara ett av världens mest otacksammaste jobb. När man har parkerat fel eller ”bara ska in på affären” en snabbis och tänker att man inte behöver betala, så kommer man ut och har en p-bot i framrutan så händer det att människor tror att det är parkeringsvaktens fel.

Det vi glömmer bort ibland är att parkeringsvakter är människor, precis som du och jag och att dom endast utför sitt arbete när dom sätter böter på felparkerade bilar. Om dom skulle ha överseende med alla bilar och inte sätta parkeringsböter så skulle dom troligen mista sitt jobb eftersom dom missköter det.

Annons

Det var när Emil Granath, 26 år, skulle parkera utanför Mora lasarett som han såg den handskrivna lappen på parkeringsautomaten.

– Jag tänkte att det var fint gjort, särskilt för de äldre som måste springa runt och leta automater, säger han till Aftonbladet.

Parkeringsautomaten utanför sjukhuset i Mora hade slutat fungera och då skrev parkeringsvakten den här lappen.

Kortläsaren fungerar tyvärr inte. Egentligen ska man gå till en annan automat, men det tycker jag känns fel när man ska in på lasarettet. Så ni som tänkt betala med kort står gratis, ni som tänkt betala med mynt får gärna betala men jag tänker inte kolla denna parkering idag, så ni gör som ni vill. Men det hade vart trevligt med ärligt betalande människor!

Ha en bra dag! /Lapplisa

Den okända parkeringsvakten som jobbar i Mora hyllas nu av tusentals människor på nätet.

När jag läste lappen blev jag glad. Det här är ett bevis på hur en liten god gärning kan förgylla andra människors dag.

Visst var det fint gjort av ”Lapplisa” att sätta upp den här lappen? Dela gärna artikeln vidare så att med lite tur kanske ”Lapplisa” ser den och får ta del av uppskattningen.

Klicka på ”gilla”-knappen här ovan, eller under, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons