Paolo Roberto skämtade om #metoo – då blev människor rasande

Publicerades den 19 november, 2017
Annons

Paolo Roberto la i fredags upp en bild på Instagram som fick människor rasande. Nu har tv-profilen reagerat på människornas reaktioner. På Instagram skriver han: ”Skämtade lite i går och nätet går bananas”.

Det var i fredags som Paolo Roberto publicerade en Instagrambild där det stod: ”Vad kallar man en sexuellt trakasserad robot? – R2 #metoo”.

Alla människor verkade dock inte uppskatta skämtet av att döma de kommentarer som kommit in. En följare skriver: ”Nej tack! Alla skämt om metoo är bara ett sätt att förminska och förlöjliga kvinnor som utsatts för övergrepp. Vidrigt!”.

”Man måste få skämta”

Paulo Roberto väljer nu att slå tillbaka och försvara sitt inlägg. Till Expressen säger han att #metoo-uppropet är viktigt och att det är bra att ”grisar och svin som utnyttjat sin maktställning” avslöjas. Men samtidigt så måste man kunna skämta om det.

– Saker man inte skämta om kan man inte heller ta på allvar. Det är ett skämt om en robot, säger han till tidningen.

Efter att Roberto publicerade sitt inlägg har han blivit tvungen att rensa bland kommentarerna eftersom tonläget varit väldigt hårt.

– I ena meningen prata om tolerans och stå för det goda och i nästa mening prata om våldtäkt på sina barn. Man måste få skämta. Det är ett grundtema i en demokrati, säger han.

Så här skriver Paolo Roberto i sitt inlägg på Instagram där han slår tillbaka:

” Är ni på riktigt? Pratar ni om våldtäkt på mina barn i samma mening som ni pratar om tolerans och respekt för #metoo kampanjen? Skämtade lite om igår och nätet går bananas (har tagit bort det grövsta). Det förrädiska med den politiskt korrekta vänstern är att den kommer kamouflerad som tolerans.

Den utger sig för att kämpa för öppenhet och rättvisa, men vill i själva verket begränsa folks vokabulär, förbjuda humor (fast det var mest kvinnor som gillade bilden) och begränsa yttrandefriheten. Faktum är att PK är intolerans kamouflerad som tolerans.

Jag är ganska säker på att sextrakasserier och annat skit inte bekämpas bäst genom att begränsa vad folk får skämta om. #metoo är för viktigt för att bli kidnappad av tokfeminister om vi vill att debatten ska leda till något gott. För det man inte kan skämta om förtjänar inte att tas på allvar.

Vill också avsluta med att det är dagligen någon som kommenterar min kropp och under #foodandwine mässan i Älvsjö i helgen så var det 7 kvinnor som nöp mig i rumpan och ett tjugotal som kladdade rätt ordentligt under selfiefotograferingar.

Så det är inte bara män som blir grisiga när de dricker. Inte för jag på något sätt försöker förringa eller jämföra mig med den delen av #metoo som handlar om sexuellt våld mm”

Vad tycker du?


Andra läste även:


Pappan sjunger i köket, men det är inte han som får uppmärksamheten – se bebisens klockrena reaktion

8 tecken på att det är dags för dig att låta honom gå

5 oväntade sexknep som får det att pirra till ordentligt

Möt Picasso - hunden som ingen ville ha. Nu har hela internet förälskat sig i hans charm!

Mamman ska till och föda — då gör hon DETTA som får alla på förlossningen att tappa hakan

Gunnel och Karls husbilssemester slutade i en mardröm - nu vill paret varna andra: ”Det är obehagligt”

Dessa vidriga saker har hittats i vanlig mat – när du ser nummer 7 kommer du inte kunna äta igen

10 tecken på att hon gillar dig - nummer 6 är så himla uppenbar

Mannen ger sin flickvän som varit otrogen en födelsedagsöverraskning som hon sent kommer glömma

En äldre dam var på lyxkryssning då en man kom fram till henne och sa..

Såhär påverkas din personlighet beroende på var du kommer i syskonskaran.

Mamman varnar andra föräldrar mot den dolda sommarfaran – efter en hemsk upptäckt i dotterns ansikte

Pingvinen simmar 500 mil varje år av samma anledning – Se vem som stå på stranden och väntar

Här är garanterat världens mest arga katt - nu skrattar hela internet åt bilderna