Kändisar

På Grammisgalan: Pappans starka ord i sändning om Avicii

av nuntium
8 februari, 2019
Annons

”Avicii” hyllades på Grammisgalan med ett hederspris. Världsstjärnans pappa Klas Bergling tog emot priset i sin sons ära och höll ett tacktal.

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet, säger Klas Bergling i direktsändning.

Annons

Tim ”Avicii” Bergling tilldelades hederspriset på årets Grammisgala. Hans pappa, Klas Bergling var på plats och tog emot priset och höll ett känsloladdat tal som fick publiken i tårar.

– Som Tims pappa är jag väldigt hedrad över att få motta det här fina priset, det är svårt, säger Klas och fortsätter:

Bildkälla: TV4play

– Tim var en vänlig person med humor och stort allvar. Ödmjuk och envis som synden. När det gällde musiken på gränsen till besatt för att nå det optimala som han tänkt sig.

Klas Bergling poängterade Tims introverta drag i hans tal.

– Han var en blyg person som inte ville stå i centrum. Han hade väldigt svårt för den officiella rollen, och hade ett behov att dra sig undan och hitta sitt lugn. Vi saknar Tim, han har lämnat en stor tomhet efter sig. Samtidigt har vi fått otroligt mycket support från alla hans fans, samarbetspartners i musikbranschen, arbetskamrater och hans vänner, säger Klas Bergling i hans tal.

Han berättar även i sitt tal att han och Tims mamma, Anki Lidén har blivit väldigt berörda av alla de nytolkningar som har gjorts av Tims musik, samt alla brev från fans som har skickats till föräldrarna.

Bildkälla: TV4play

– Det är slående att så många fans skriver om intrycket Tim har gjort, och vad han har betytt för dem som person och med sin musik – även i svårare livssituationer. Dom har kunnat identifiera sig med Tim och fått styrka. Vi har fått så många brev att det inte är klokt, säger Klas och avslutar hans tal med:

– Tim vi tror att din musik kommer att leva kvar och fortsätta glädja människor. Tack Tim och tack för ordet.

Se klippet nedan:

 

Dela på Facebook

Annons