Hälsa

Ny studie visar: Män som äter mycket snabbmat får färre spermier

Annons
av nuntium
15 juli, 2019
Annons

Snabbmat är inte bra för vår hälsa och vi borde alla försöka skära ner på de onyttiga måltiderna. Det är ännu viktigare om du är kille och bryr dig om dina spermier, enligt en ny studie.

Få saker är så goda som en bakispizza dagen efter en hård krogkväll, eller att svänga förbi donken på bilresan. De flesta är väl medvetna om att snabbmat inte är särskilt bra för dig då det innehåller mycket fett och väldigt lite näring.

Annons

Därför borde man självklart försöka avstå från så mycket snabbmat som möjligt, speciellt om du är kille menar en ny studie. För mycket snabbmat kan nämligen påverka din produktion av spermier.

Studien är gjord vid Harvard University och presenterades vid 2019 års möte av European Society of Human Reproduction and Embryology i Wien, Österrike.

Close-Up Photo of Person Holding Pizza

59 procent mindre spermier

I studien framgick det att antalet spermier hos män i Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zeeland har minskat med hela 59 procent under en 40-årsperiod.

Boven i dramat ska tydligen vara våra fettrika matkultur i västvärlden som är starkt präglad av just snabbmat.

Studien visar att de som konsumerar mycket snabbmat i genomsnitt har 25,6 miljoner färre spermier än män i andra delar av världen som äter mer grönsaker, fisk, frukt och kyckling.

Photo of Cheeseburger And French Fries

Hälsosam kost = fler spermier

Det är 3000 unga friska danska män som varit grunden till undersökningen där de analyserat deras livsvanor. Där kunde se mönstret att hälsosamma matvanor med mycket näring ledde till fler spermier, medan de som åt fettrika livsmedel hade det motsatta.

I studien kunde forskarna därmed slå fast:

”Våra resultat stödjer det växande beviset att hålla fast vid en hälsosam kost är förknippat med högre spermieproduktion”.

 Ännu en anledning för er killar därute att skära ner på snabbmaten!

Annons
Dela på Facebook