Intressant

Ny studie visar det vi alla misstänkt: män mognar inte förrän i 40-årsåldern

av nuntium
13 augusti, 2019
Annons

Många brukar säga att vuxna män ofta beter sig som små barn, och nu kan det faktiskt vara vetenskapligt bevisat. En studie från ett ansett universitet slog nämligen fast att män mognar först när de fyllt 40 år.

I en ny studie från University of Oxford så försökte man kartlägga vår hjärnas utveckling, även upp i vuxen ålder.

Annons

Ett av resultaten från undersökningen visade att det faktiskt fanns en skillnad i mognad mellan kvinnor och män, något som många misstänkt.

Studiens mål var att undersöka hur hjärnans funktioner förändrades under vår mognadsprocess. 121 personer deltog i åldrarna 4-40 år och fick sina hjärnor undersökta genom en ”hjärnavbildning”.

Källa: Pixabay

När man undersökte deltagarna tog man hänsyn till aspekter som kön och ålder, och kom fram till att hjärnans utveckling fortsätter genom det vuxna livet.

Både kvinnor och mäns hjärnor utvecklar på sikt samma hjärnförmåga, och har i slutändan liknande förmågor att fungera i olika situationer i vardagen. Däremot så uppvisade män en viss förseningen i utvecklingen som kan betyda att de mognar senare jämfört med kvinnor, ibland inte fullt ut förrän vid 40 års ålder.

Professor Eduardo Calixto, vid mexikanska UNAM, skrev en artikel om ämnet där han förklarade att även om män generellt sett har större hjärnor än kvinnor, så är kvinnans hjärna i många fall effektivare. Förklaringen till detta var enligt forskaren främst hormonella faktorer.

Så nästa gång en man i din närhet beter sig som ett litet barn så kan du vara lugn, det är inte bara hans fel utan det finns en biologisk förklaring.

Dela på Facebook

Annons