Intressant

Nu varnar läkarna: Av den här anledningen ska du inte använda toalettpapper

av nuntium
25 september, 2019
Annons

Har du någon gång varit utomlands så finns det stor chans att du har sett någonting som liknar ett handfat men som sitter på golvet. Vad är den till för egentligen?

Enligt läkare så kan det vara så att du inte är helt ren i rumpan. Läkare har nu gått ut med en varning om det klassiska sättet som vi har här i Sverige när vi torkar oss.

Annons

Det är nämligen inte säkert att vi är helt rena i rumpan. Kändisar håller även med: – Om jag kommer hem till en kvinna och ser toalettpapper, då förklarar jag det här, säger skådespelaren Terrence Howard.

I andra länder så som Grekland, Thailand och Italien så är det mer vanligt att man använder sig av en bidé efter man har varit på toan.
Vad är då en bidé funderar du säkerligen. Jo, det är det där ”handfatet” som står på golvet. Bidén ser ut som ett handfat och står på golvet och det är precis som ett handfat men de är till för att göra rent rumpan efter toalettbesök.

Om vi ska tro sajten Tonic så finns det en bidé i majoriteten av hushållen i de länder vi angivit ovan. Hela 90% använder sig av en bidé.

Daily Mail skriver nu om att läkare har varnat för vanligt toalettpapper. De påstår att man inte blir helt ren i stjärten vilket kan stämma.

– Jag tycker att det är häpnadsväckande att miljoner människor går runt med smutsiga rumpor när de tror att de är rena. Toalettpapper förflyttar skit – men tar inte bort det, säger Rose George, som är författare till boken ”The Big Necessity”.

Det är väldigt kloka tankar som han har. För det är precis det man gör, när man torkar sig med papper. Man flyttar skiten från rumpan till pappret.
Flertalet kändisar, så som Will Smith, Terrence Howard och ”Will.i.am” håller med att det är bättre om man använder sig av en bidé eller våtservetter om man inte har möjlighet att använda sig av en bidé.

I en intervju med Elle Magazine så har Terrence Howard berättat att han ”inte litar på kvinnor som använder toalettpapper”:

– Om de använder torrt papper får de inte bort allt. Det är bara smutsigt. Om jag kommer hem till en kvinna och ser toalettpapper, då förklarar jag det här.

Men det finns fler anledningar till varför man inte bör använda toalettpapper. Det avgör inte bara hur ren du faktiskt är i rumpan utan det påverkar även hur stjärten mår.

Om du använder för mycket toalettpapper kan du få sår och hemorrojder i ändtarmsöppningen vilket inte alls är så skönt.

Men hur använder man en bidé egentligen undrar du säkerligen? I videon nedan får du se hur det går till steg för steg. Så nästa gång du är utomlands kanske du använder den istället för toalettpapper.

Se klippet nedan:

Dela gärna den här artikeln med någon som bör ta del av den här informationen.

Dela på Facebook

Annons