Hemskt

Mobbarna attackerade och slog 12-åringen i huvudet – nu kräver moster Jessica förändring

av nuntium
29 oktober, 2020

Jessica Aminas 12-åriga systerson har blivit mobbad i sju år. Nu kräver hon förändring.

Tyvärr är mobbning fortfarande ett stort problem i landets skolor och tusentals personer drabbas varje år av de hemska trakasserierna.

Annons

Någon som på nära håll har fått uppleva mobbningen är Jessica Amina. Hennes systerson har blivit mobbad i sju års tid.

Trots att föräldrarna informerat så väl skolan som skolinspektionen och andra vuxna så fortsätter problemen. Nu väljer hon att gå ut i sociala medier och berätta om terrorn.

Fick åka till akuten

För någon vecka sedan, den 19 oktober, valde Jessica att lägga upp en bild av sin 12-åriga systerson på Facebook med en viktig uppmaning till vuxenvärlden.

På bilden ser man en ung pojke på akuten med ett blödande sår i huvudet.

”Pojken på bilden är min 12-åriga systerson. Fotot är taget på en akutmottagning vilken han idag tvingades besöka efter att oprovocerat blivit attackerad av en skol”kamrat””, skriver Jessica i inlägget.

”Om du väljer att sitta framför tv:n och gorma över hur ful hen är i tv:rutan, om du mumlar och fnyser, skrattar åt någons vikt i affären, kommenterar någons val av kläder och skrattar åt ett namn som i dina öron låter lite tokigt – allt i ditt barns närvaro. Förvänta dig då inte att ditt barn kommer agera annorlunda”, skriver hon i sitt inlägg på Facebook som delats av tusentals.

”Han är 12 år!”

I inlägget trycker Jessica på att vuxna måste prata mer med sina barn om vikten av att låta människor få vara exakt hur dom vill. Hon säger också att det inte är barnen som mobbar som är problemet, utan de vuxna runtomkring som inte ger sina barn kärlek och omtanke.

”Han är 12 år gammal. 12 år! Försök att ta in det en sekund, smält det. Försök att föreställa dig den jävla smärtan och ångesten en tolvåring tvingas lära sig att hantera för att vi vuxna inte fattar bättre. Jag kan bara hoppas, hoppas att han förstår att det inte är något fel på honom. Att han är perfekt exakt så som han är. Att det aldrig är hans fel, att han alltid är älskad!”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Imorgonbitti när du äter frukost med dina barn, tala om för dem hur älskade de är, att de är perfekta precis så som de är och att de aldrig någonsin, inte under några omständigheter, har rätten att göra någon annan människa illa!”

Responsen på inlägget har varit stort och många har kontaktat Jessica för att dela med sig av sina egna historier.

–  Det är så extremt många som har kontaktat mig och berättat om när de själva blivit mobbade eller att deras barn eller syskon blivit det. Någons mamma berättade att hennes dotter blev mobbad hela skoltiden, drabbades av psykisk ohälsa som äldre och nu inte finns med oss längre, berättar Jessica.

Jessicas systerson mår under omständigheterna bra, men problemet med mobbning kvarstår för honom precis som för många andra barn i landet.

Otroligt starkt och viktigt av Jessica att ryta ifrån mot mobbning! Dela gärna artikeln så fler få ta del av hennes budskap.

Annons
Dela på Facebook