Nyheter

Misshandlade sina barn – stoppade kryddor i rumpan på sonen

Annons
av nuntium
23 juni, 2019
Annons

Domen har nu kommit för de föräldrar som misshandlade sina fyra barn genom att bland annat dra dem i håret och hota dem verbalt om de inte gjorde som de skulle.

I februari kom det fram att två föräldrar till fyra barn, en flicka och tre pojkar mellan fyra och nio år, medvetet hade misshandlat dem fysiskt på olika sätt under flera år.

Annons

De har dock framställts som en kärleksfull och vanlig familj, utåt sett. Men bakom stängda dörrar har föräldrarna bränt sina barns fingrar med tändare, fört upp chilipeppar i rumpan på dem och slagit ihop deras pannor mot varandra.

Domen har kommit

Domen har nu kommit mot föräldrarna, rapporterar Aftonbladet.

Föräldrarna döms av tingsrätten till tre års fängelse för grov fridskränkning.

Våldet hade troligtvis inte slutat om det inte vore för sonen som var nio år gammal. Han var i skolan och han fick höra talas om Bris, organisationen som hjälper barn och unga i samhället, som fick barnet att kontakta socialtjänsten.

Omgående ingripande

Där kom det fram vad han och sina syskon varit med om hemma. Fallet var så illa att socialtjänsten gjorde ett omgående ingripande.

Barnen berättade i förhör med socialtjänsten och polis att de fått straff som de blev tilldelade om de inte löd. Ett exempel som finns med i förundersökningen var när den nioåriga pojken lekte med en kompis och drog ner byxorna på varandra.

Pappan drog som straff sonen i håret och tog med honom till toaletten där han stoppade in chilikrydda i rumpan på sonen.

Längtade bort från föräldrarna

– Det sved ganska länge och jag grät mycket, berättar pojken i förhör med polisen, rapporterar Aftonbladet.

Socialtjänsten hittade tillslut en ny familj till de fyra syskonen och enligt förundersökningen var det väldigt tydligt att barnen längtade bort från sina föräldrar, och de yngsta syskonen kunde knappt tro sina ögon när de skulle få träffa sin nya familj.

– Jag tror jag drömmer, kan du nypa mig? hade det yngsta syskonet sagt, enligt en socialsekreterare.

 

Annons
Dela på Facebook