Hemma

Matilda renoverade köket för bara 1 500 kronor – resultatet är helt fantastiskt!

Annons
av nuntium
23 februari, 2019
Annons

Du läste rätt! Matilda fick ett helt nytt kök för ynka 1 500 kronor. Otroligt nog så lyckades Matilda Henricsson med det genom att renovera sitt kök. Se före- och efterbilderna, du kommer knappt tro dina ögon.

Matilda Henricsson är 28 år gammal och studerar. Hon bor i Karlstad i en villa som är från 30-talet tillsammans med sin man och deras tre barn. För 1,5 år sedan flyttade familjen till huset och har sedan dess renoverat lite allt eftersom.

Annons

Inredning är ett intresse som Matilda och hennes sambo har gemensamt och därför har paret gjort det mesta i hemmet själva. En sak som har retat Matilda under en längre tid är bland annat köket.

– En del av huset är påbyggnad från 70-talet och där ingår köket med sina fula träluckor med trähandtag. Och taket som en gång var vitt har med tiden fått en helt annan färg… Fruktansvärt! Ingenting är omgjort där sedan 70-talet, berättar Matilda för Expressen.

Bilden här nedan visar hur köket från 1970-talet såg ut innan det renoverades.

Parets plan var att riva ut hela köket och göra om allt. Men eftersom de redan renoverat så pass mycket i huset så har inte ekonomin tillåtit de utan det ligger två år framåt i tiden.

Men Matildas tålamod räckte inte och hon kände att hon inte kunde vänta ända till dess med en förändring på det ”fula” köket. Av den anledningen så letade hon efter en tills vidare-lösning som max fick kosta 2 000 kronor.

De flesta som hör denna utmaning skulle säga att det är omöjligt, men genom att gnugga geniknölarna så kan man kolla väldigt långt.

– Vi funderade fram och tillbaka. Jag har alltid velat testa grått så jag bestämde mig för att gå på det. Då skulle vi heller inte behöva måla om taket eftersom det mot det gråa skulle se vitt ut igen, säger Matilda till Expressen.

Matilda började med att åka till Rusta. Där köpte hon grå målarfärg till köksluckor och väggar. Den gråa målarfärgen kostade enbart 130 kronor. Väl hemma så hade hon en annan grå färg i en annan nyans, tillsammans med den färg hon köpt så blandade hon ihop färg med det hon redan hade och fick då fram exakt den gråa färg hon önskade.

”Färgen som var på extrapris gick på sammanlagt endast 130 kronor. Efter att ha tagit ned och slipat och spacklat alla luckor målade vi dem och stammarna ända upp till taket så det skulle se platsbyggt ut. Vi tog även bort handtagen och satte dit nya knoppar från Ikea”, säger Matilda till Expressen.

Den fina spisen fick självklart vara kvar.

Matplatsen före.

Matplatsen efter.

På loppis hittade hon en gammal gardinstång som hon köpte för 20 kronor. Med hjälp av lite sprayfärg och ett par lampor som hon köpte billigt på Clas Ohlson fick det bli taklampan.

Paret åkte till Ikea och köpte nya bänkskivor med marmorimitation, de ser ut som äkta trots att det inte är det. Den bänkskivan kostade inte mer än 500 kronor och kunde delas i två.

Matilda lyckades med sin utmaning och inte nog med det så lyckades hon komma undan ännu billigare än vad hon hade budgeterat. Istället för 2 000 kronor så kostade det endast 1 500 kronor. För dessa pengar köpte hon bänkskivor, hyllplan, lampor, penslar, rollerset, färgen och lite annat.

Matilda laddade upp sina före- och efterbilder i en grupp på Facebook. Redan efter ett dygn så har de positiva kommentarerna och gillamarkeringarna haglat in. Alla vill veta hur hon lyckades komma undan så billigt och få ett kök som ser ut att kosta 100 000 kronor för endast 1 500 kronor.

Helt fantastiskt vad man kan göra bara man är lite kreativ! All kred till Matilda och hennes sambo.

Det är som ett helt nytt kök! Dela gärna artikeln vidare för att sprida den fantastiska renoveringen till dina kompisar.

Annons
Dela på Facebook