Berättelser

Mathias klockrena ultimatum till tjuvarna spred sig som en löpeld – läs den här

av nuntium
8 november, 2018
Annons

När Mathias Berglund fick påhälsning av tjuvar på sin firma så stals en grävmaskin till ett värde av 150 000 kronor. Det tjuvarna inte hade räknat med var att allt fångades på övervakningskamerorna.

Mathias gav tjuvarna ett ultimatum som snabbt fick stor spridning på Facebook. Antingen så skulle tjuvarna lämna tillbaka alla saker som de snott, eller så skulle han lägga ut bilder på gärningsmännen.

Annons

Det var när Mathias åkte bort under en helg som tjuvarna slog till. När han kom hem möttes han av en dyster nyhet att tjuvar hade brutit sig in på han firma i Skåne.

Källa: Facebook / Mathias Berglund

Tjuvarna stal då en grävmaskin som väger 1,6ton och är värd runt 150 000 kronor. Men vad tjuvarna inte tänkte på var att området som grävmaskinen stod på var kameraövervakat.

Laddade upp inlägg på Facebook

Efter stölden så laddade Mathias upp ett inlägg på Facebook där han uppmanar tjuvarna att lämna tillbaka grejerna.

Han skrev att han hade tydliga bilder på både gärningsmännen och deras bil. Hans ultimatum var att tjuvarna skulle lämna tillbaka grejerna – annars skulle han sprida bilderna på gärningsmännen.

Källa: Facebook / Mathias Berglund

Tillsammans med sitt Facebookinlägg laddade han upp en bild på gärningsmannens bil. Däremot osynliggjorde han gärningsmannen och registreringsnumret.

Inlägget fick oerhört stor spridning och delades över 37 000 gånger. Mathias är medveten om den juridiska biten att det inte är okej att lägga ut bilderna på gärningsmännen.

Ifall grävmaskinen kom tillbaka eller inte vet vi inte.

Dela på Facebook

Annons