Kändisar

Martin Timell kräver TV4 på miljonbelopp

av nuntium
19 juni, 2019
Annons

Programledaren Martin Timell stod anklagad för våldtäkt i över ett och ett halvt år innan han friades av både Tingsrätten och Hovrätten.

Nu kräver Martin Timell, TV4 på 10 miljoner kronor.

Annons

Det var i samband med #meetoo-rörelsen under hösten 2017 som flera profiler anklagades för sexuella trakasserier och våldtäkter. En av dem som blev anmäld var TV4-profilen Martin Timell.

Han hade arbetat för TV4 i närmare 20 år när han anklagades av en tidigare kollega för sexuella trakasserier och våldtäkt.

Stoppades av kanalen

I samband med anmälningarna bröt TV4 alla samarbeten med Martin och hans program stoppades av kanalen.

– De var livrädda och offrade mig, sa Martin Timell till Dagens Media.

Tv-bolaget kontaktade aldrig Martin utan han fick reda på att han fått sparken via en tidningsartikel.

Friades av både Tingsrätten och Hovrätten

– Jag har blivit så oerhört illa behandlad av TV-ledningen. Från sekunden då jag fick sparken via media, och via ett mail som kom från en TV-chef ungefär samtidigt, så har jag inte hört ett knyst ifrån dem. Vilka chefer beter sig så?, sa Martin till Dagens Media.

Martin Timell friades den 8 juni 2018 i Tingsrätten och friades ytterligare den 7 maj 2019 av Hovrätten.

Nu kräver han 10 miljoner av TV4, rapporterar Medievärlden.

Martin Timells advokat, Torgny Wetterberg, bekräftar att han och en kollega företräder Martins bolag, Timelleri AB och att de 10 miljonerna motsvarar tre årslöner för Timell.

– TV4 har vägrat att göra upp och vi har därför beslutat att vidta rättsliga åtgärder. Eftersom det finns en skiljeklausul i kontraktet mellan parterna påkallar vi skiljeförfarande, säger Wetterberg till Medievärlden.

 

 

Dela på Facebook

Annons