Hemma

Mannen våldtar den 1-åriga flickan till döds – nu rörs världen av läkarens meddelande.

Annons
av nuntium
7 maj, 2018
Annons

Många av oss tycker det är svårt att förstå det faktum att det finns riktiga monster i världen. Monster som våldtar och dödar människor, monster som faktiskt kan göra våra värsta mardrömmar till hemska verkligheter.

För många utav chilenarna finns det ett monster som de kan ge ett ansikte åt. En 30-årig man som våldtog och dödade en liten tjej som bara var ett år och sju månader gammal. Det är ett fall som har skakat landet till sin yttersta spets.

Annons

Många anser att mördaren förtjänar ett dödsstraff. I nuläget har mannen ännu inte fått sin dom.

Nu har doktorn som behandlade 1-årige Ambar Lazcano haft ett sista uttal i ett inlägg på Facebook, där han förklarar med egna ord varför han inte anser att dödsstraffet ska ges till den mannen som tog den lilla flickans liv.

Alvaro Retamal, barnläkare på San Camilo Hospital som ligger åtta mil norr om Chiles huvudstad Santiago. Han var den läkare som behandlade Ambar Lazcano när hon kom till sjukhuset med allvarliga skador. Flickans moster och hennes partner säger att barnet hade ramlat, men den skadan som läkarna bedömde gjorde det uppenbart att detta var långt ifrån sanningen.

Läkarna upptäckte att hon hade blivit sexuellt utnyttjad, ett brott som resulterade i flickans död.

Ambar hade placerats i fosterhem eftersom hennes mamma inte längre kunde ta hand om henne på grund av narkotikarelaterade problem.

I stället slutade Amber i ett hem där hon så småningom skulle dödas.

Enligt tidningen El Comercio erbjöd sig en annan farbror att ta hand om flickan, men han nekades av myndigheterna i landet för att han var homosexuell.

Alvaro Retamal har skrivit på hans Facebook om hur smärtsamt det var för honom och de andra sjukhuspersonalen att se Ambar kämpa för sitt liv. Trots det tycker han inte att dödstraffet ska användas. Hans inlägg nedan har han skrivit med hans egna ord och har delats av tusentals människor.

Han skrev:

”Det är så lätt att bli arg och kräva dödsstraff för ett monster som detta. En brottsling som säkert förtjänar dödsstraffet för dessa brott.. . och det är lätt att hålla fast vid den tanken. När jag hade Amber Lazcano på sjukhuset och vi kämpade för att rädda hennes liv, när vi såg hennes bräckliga kropp, hennes lilla händer när jag mitt i allt strök henne på pannan och berättade för henne att leva för att världen inte skulle låta någon skada henne…

När man har möjligheten att säga till henne med lågmäld röst: Snälla lyssna på mig, lev! Det finns inget att vara rädd för, jorden är full av människor som vill älska henne.. som fastrarna och farbröderna som tog emot henne på sjukhuset, som åkte med henne i ambulansen, som tog hand om henne på akuten på IPabellón, under tiden hon opererades, alla vi här på sjukhuset.. från lokalvårdare till doktorer som ibland har den där lite kyliga distansen så att vi inte absorberar och tar upp all denna smärta.

Vi led alla för denna vackra ängel.

Och vi önskar så klart att han som gjort detta ska lida något ofattbart för det han har gjort.

Amber fick till slut ro från ett liv som annars bara var fullt av smärta. Jag höll i hennes händer när hon lämnade oss och utan att vara värdig det så välsignade jag henne, bara för att jag var den människan som var där och inte en präst eller hennes pappa.

Vad jag känner idag är inte ens känsla av att vilja döda någon, en handling som inte löser någonting.

Idag känner jag att vi borde vara där innan allting hände för Amber och för så många andra..

Det är lätt att kräva dödsstraff. Men varför tar vi inte allt vårt har vi känner nu och gör det till kärlek och skydd för alla våra barn? Både för de som inte har några föräldrar men också för de som är tysta, vi vet inte eller vill inte veta vad som händer med dem.

Vårt kall måste i stället vara att organisera oss och skydda barnen från det onda som omger oss i världen, mellan alla kullar och berg. Detta kommer leda till något som kan vara till hjälp för andra. Att kärva att ett monster ska dö leder bara till lättnad.”

Se klippet nedan:

Glöm inte heller bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook