Nyheter

Mannen som knivhögg polisen fick lägre straff för att ha ljugit om sin ålder – ”Väldigt besviken”

av nuntium
4 juni, 2018
Annons

Gärningsmannen knivhögg den 33-årige polisen Ted Eriksson i Stockholm i augusti. När han stod inför rätta var hans ålder okänd och mannen påstod att han var under 21 år. Är man under 21 år gammal kan man få reducerat straff så kallad straffrabatt.

Tingsrätten bedömde att det stämde och därefter fick mannen straffrabatt. När Expressen sedan träffar gärningsmannens familj i Iran säger hans mamma att sonen är 25 år gammal.

Annons

Gärningsmannens lillasyster, Mohadeseh, 23, säger till Expressen att: ”Till en början sade han sanningen om sin ålder men sedan fick han höra att han inte skulle ha någon chans om han inte sade att han var minderårig.”

Mannen som knivhögg polisen Ted Eriksson i halsen dömdes endast till 5 års fängelse och uppehållstillstånd, vilket var ett mildare straff då tingsrätten bedömde att mannen var under 21 år, vilket ger straffrabatt.

Expressen träffade mannens familj och fick då se hans examensbevis. Detta examensbevis visar att mannen är 25 år gammal.

Ted säger till Expressen att: ”Jag tycker inte om lögner och osanningar och det här är en stor lögn. En vuxen man ska inte behandlas som ett barn.”

Hos gärningsmannens familj råder inga tvivel om att mannen är 25 år gammal. När polismannen Ted Eriksson, knivhöggs i halsen fick höra detta reagerade han starkt:

-Jag är besviken att en person genom att ljuga kan bli dömd till ett straff som är felaktigt. Jag är förvånad att uppgiften inte har kunnat inhämtas.”

Trots detta besked har Ted ändå förståelse för att utredarna gjorde så. Men han är ändå besviken att man kan ljuga till sig ett lägre straff.

Se klippet nedan:

Vad tycker du om detta, har det gått rätt till? Dela gärna och kommentera i kommentarsfältet.

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons