Otroligt

Mannen lämnar sin fru med 6 barn- 3 månader senare upptäcker hon det ofattbara i bilen

Annons
av nuntium
22 juni, 2018
Annons

Livet är inte alltid en dans på rosor, det kan vara både orättvist och tufft.

Således berättar den övergivna mamman om vad som hände.

Annons

I september 1960 vaknade jag en morgon med sex hungriga barn och bara 10 kronor i fickan. Min man och barnens pappa hade lämnat mig.

Mina pojkar var mellan tre månader och sju år och deras syster var fyra år gammal. Faktum är att det kanske inte spelade någon roll, pappan hade ändå aldrig varit en bra pappa, alla kände rädsla när han var i närheten. När vi hörde hans bil komma på uppfarten, brukade barnen springa och gömma sig under sina sängar. Men min man lyckades ändå dra in lite pengar varje vecka så vi kunde köpa mat.

Om det nu fanns ett välfärdssystem i vårt lan så hade jag aldrig sett något av det. Jag tvättade barnen så de såg fina ut, tog på den finaste klänningen jag hade. Jag satte barnen i vår gamla rostiga Chevrolet från 1951 och körde iväg för att leta jobb.

Jag åkte till varje fabrik, butik och restaurang i vår lilla stad. Helt utan framgång. Om det var möjligt lämnade jag barnen i bilen och försökte få dem att vara tysta medans ja försökte övertyga cheferna om att jag var villig att lära mig någonting, att jag kunde göra något. Jag var bara tvungen att få ett jobb.

Den sista platsen vi åkte till låg några kilometer utanför staden. De var en gammal restaurang som omvandlades till ett trailer café. Platsen hade smeknamnet ”Big Wheel”.

En gammal kvinna som alla kallade ”farmor” ägde stället. Hon kikade ut ur fönstret när vi kom fram. Hon behövde någon som kunde ta nattskiftet från kl 23 på kvällen till sju på morgonen.

Hon betalade 44 kronor i timmen, och jag kunde börja omedelbart.

Jag åkte hem och ringde omedelbart tonåringen som bodde på vår gata. Hon brukade vara barnvakt hos oss, och jag kom överens med henne att hon kunde sova på min soffa för 150 kronor per natt. hon tyckte de lät bra så det var inga problem att hitta en lösning. Den natten när barnen låg i deras sängar, tackade jag för att jag lyckats hitta ett jobb.

Och sedan började jag jobba på Big Wheel. Veckorna gick och värmekostnaderna för huset gick upp. Vi levde på gränsen. Dessutom hade däcken på vår gamla Cheva gått sönder. Jag var tvungen att fylla på luft på väg till jobbet varje gång jag körde hem.

En dyster höstmorgon körde jag hem från jobbet och då hittade jag fyra nya däck i baksätet. Det var helt nya! Det fanns inget meddelande eller något, bara fyra nya däck.

”Finns det verkligen änglar i vår stad”,undrade jag.

När det var dags för mig att gå hem 07:00 på julaftons morgon såg jag att det låg massor med lådor i bilen. Jag öppnade första lådan och det låg fullt med små jeans i olika barnstorlekar, öppnade en annan låda och den var full med skjortor och tröjor.

I dem andra låg det frukt och matlådor, julskinka, potatis, och i en annan låda var den leksaksbilar och en vacker docka.

Jag grät när jag åkte hem den morgonen, och jag glömmer aldrig glädjen av mina små dyrbara skatter den morgonen.

Ja, det fanns änglar i vår lilla stad, och dessa hängde på ”Big Wheels” truck café.

 

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook