Intressant

Mannen förvandlar ett flygplan till sitt hem – insidan ser ganska speciell ut

Annons
av nuntium
13 januari, 2020
Annons

Bruce Campbell är en 64-årig elingenjör. Han har alltid varit kreativ av sig. När han var i 20-årsåldern köpte han 40 000 kvadratmeter land i skogen Hillsboro i Oregon för 23 000 dollar.

Han var helt inställd på vad han skulle göra med det. Han tog ett gammalt flygplan och en stor bit land och förvandlade det till det mest unika hemmet i världen.

Annons

Ända sedan ungdomen har Campbell älskat att knåpa med gamla prylar och att uppfinna nya saker. Hans tanke med den här biten land var att kunna bygga sig ett hus här, ett hus som han skulle tillverka av gamla lastfartyg.

Det kändes som en bra och nyskapande idé, men sedan fick Campbell höra talas om ett hus som någon annan byggt. Ungefär två årtionden efter att han kom på sin idé, hörde Bruce Campbell talas om Joanne Ussery, en hårfrisörska från Mississippi. Hon hade köpt en Boeing 727 och gjort om det till ett hem.

Bestämde sig för att köpa ett flygplan

Hennes förra hem hade brunnit ner, så hon bestämde sig för att renovera ett funktionellt plan i närheten av en lugn flod. Detta fick Campbell att tänka till och han bestämde sig för att ändra sina planer.

1999 bestämde sig Campbell för att köpa ett flygplan av typen Boeing 727 från Olympic Airways för den jättelika summan 100 000 dollar. Efter att han köpt planet var han tvungen att frakta det enorma fordonet till skogen i Oregon. Eftersom planet behövde importeras från Aten i Grekland, innebar frakten vissa problem.

Transportkostnaderna sprang till slut upp till omkring 120 000 dollar, vilket innebar att han i själva verket betalade 220 000 dollar för planet. För honom var planet dock värt vartenda litet öre.

Insidan av planet har alla nödvändiga bekvämligheter. Många av planets ursprungliga detaljer har behållits som de var, som några av originalsätena liksom toaletten. Campbell har till och med satt in tvättmaskin och diskbänk.

Det finns gott om utrymme i Boeing 727, men Campbell lever ganska anspråkslöst i sitt ovanliga hem. Han sover på en madrass, lagar mat med hjälp av mikro och brödrost, lever mestadels på flingor och konserver och bygger en massa improviserad utrustning själv.

Vi vet inte om vi skulle vilja bo i det här planet som Campbell gör, men vi är definitivt imponerade av vad han har åstadkommit! Se bara på planet, visst ser det häftigt ut? Det måste kännas så bra att ha åstadkommit något så här stort.

Se klippet nedan:

Annons
Dela på Facebook