Hemskt

Mamman ger botox till hennes 8-åriga dotter för att passa in i skönhetsidealet – det här är helt sjukt

Annons
av nuntium
16 april, 2018
Annons

Det slutar aldrig att förvåna mig vad folk gör, och kommer på härnäst. Men att ge botox till en 8-årig tjej och vaxa hennes ben.

Allt för att förbereda henne inför skönhetsfestivaler. Är detta barnmissbruk? Denna mamma lever ut sina fallna drömmar genom sin dotter och tar bort hennes barndom.

Annons

Flickan berättar om smärtan, och hävdar att hon har rynkor. Vilken förälder skulle medvetet sätta sitt eget barn i sorg som denna kvinna har gjort.

Det psykologiska ärren kommer att förbli hos den här flickan. Hon kommer inte kunna växa upp utan att tveka på om hennes yttre skönhet är tillräckligt bra nog, vilket skadar hennes inre skönhet.

För alltid sker det förändringar i hennes kropp.

Statistiken visar att hälften av tjejerna i åldrarna 8-10 år är olyckliga med sig själva, 40 procent av dem medger att de tidigare har varit på diet och mer än hälften av tjejerna i åldrarna mellan 9-15 har tränat för att gå ner i vikt.

Att tvingas in i en tävling, huruvida barnet tycker om det eller inte, hämmar det barnets förtroende. Dessutom måste hon alltid se bra ut, ha på sig smink och bete sig på ett vuxet sätt.

Det är inte så konstigt att dessa barn lider utav psykiska problem såsom låg självkänsla, depression och ätstörningar. De flesta av dessa tjejer är långa men har ett lågt kroppsindex eller BMI. Undernärda ungdomar som gör allt för att göra sina mammor lyckliga och att passa in i ”skönhetsidealet.”

Se klippet nedan när den här mamman ger sin 8-åriga dotter botox, efter att hon lurat i sin dotter att hon har fått rynkor i pannan.

Är det rätt eller fel att man som mamma gör dessa behandlingar och skönhetsritualer för att barnet ska passa in i skönhetstävlingar, och att dem inte får uppleva en ordentlig barndom?

Kommentera i kommentarsfältet!

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan har gjort det.

Annons
Dela på Facebook