Okategoriserade

Mamman berättar det otroliga – 5-åriga dottern har kommit in i puberteten

av nuntium
17 maj, 2019
Annons

Emily Dover från New South Wales, Australien, är bara 5 år, men har redan kommit in i puberteten.

Detta kunde läkare konstatera efter flera år av undersökningar och hon har blivit diagnosticerad med Addisons sjukdom.

Annons

Föräldrarna märkte tidigt att något inte stod rätt till med deras dottern.

Vid 4 månaders ålder var Emily lika stor som en ettåring och efter två år hade hon fått finnar, bröst och en stark kroppslukt.

Källa: Mirror/Tam Dover

Emilys mamma, Tam Dover, är självklart orolig för sin dotter, som fick sin första mens vid endast 4 års ålder. I en intervju med brittiska Mirror berättar hon om deras situation.

– Hon har inte ens fått chansen att vara en liten flicka. Hon tvingas lära sig hur man sätter på trosskydd för mensen. Det är svårt att förklara för henne vad det är som händer. Hon vet att hon är annorlunda, hon vet att hon är mycket större än andra barn. Hon är väldigt medveten om sin kropp, säger Tam Dover till Mirror.

Familjen gick till flera läkare under några års tid innan dom efter tester kunde fastställa vad som var fel.

Emily, a "strong and caring" girl, is pictured with her mum and dad, Matt

Källa: Mirror/Tam Dover

Emily har Addisons sjukdom, som betyder att hennes binjurar inte producerar tillräckliga mängder av hormonerna kortisol och aldosteron. Följdsjukdomar är även för tidig pubertet, adrenogenitalt syndrom samt autismspektrumstörning.

För att få bukt med sjukdomen kommer Emily snart att påbörja en hormonbehandling, vilket dock kommer att leda till att hon hamnar i klimakteriet.

– Det kostar 11 800 kronor per spruta och kommer att kasta in henne i klimakteriet, med alla biverkningar som en kvinna över 50 år har, och eftersom vi båda jobbar har vi inte rätt till sjukvårdsrabatter, säger Tam Dover till Mirror.

Emily Dover

Källa: GoFoundMe

För att ha råd med den dyra behandlingen har familjen sen en kort tid tillbaka startat en insamling via nätet.

”Vad vi hoppas är att få in lite välbehövliga pengar för att ge Emily fler behandlingar och för att täcka kostnaderna för hennes pågående vård” skriver Tam Dover.

Insamlingen heter ”Emily. Tonåring före sin tid” och du kan läsa mer om den här.

 

Dela på Facebook

Annons