Leif GW Persson får sluta: ”Veckans brott” i SVT läggs ner

Publicerades den 13 mars, 2018

Det var i oktober 2010 som det första programmet av Veckans brott sändes i SVT. I programmet så tar de upp gamla brottsfall, så kallade cold cases, såväl som nya kriminalfall.

Leif GW Persson har där tillsammans med en annan programledare gått igenom olika brott men nu är det slut med det. Expressen skriver att efter tisdagens säsongsavslutning kommer SVT-succén ”Veckans brott” läggas ner för gott.

Sedan programmet började sändas så har det blivit en riktig succé. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur intressant det har varit att följa och höra hur GW har tänkt gällande de olika fallen.

Vi har fått en inblick i hur arbetet fungerar och även hur det vissa gånger borde ha fungerat. Det är tråkigt att programmet som leds av Camilla Kvartoft ska lägga ned.

Programmet har vunnit en Kristallen för ”årets fakta- och auktalitetsprogram” och säga vad man vill så har Leif GW Persson varit otroligt populär.

Men nu 16 säsonger senare så är det slut. När sista avsnittet från årets säsong sänds under tisdagskvällen så blir det också det sista avsnittet någonsin.

I en intervju med Expressen så har Leif GW Persson lämnat en kommentar.

– Det hade ingen sagt, att det skulle gå ut nu. Aja, nej men det har jag ingen kommentar på, säger Leif GW Persson till Expressen.

Se ett inslag från Veckans brott i klippet här nedan:

DELA gärna artikeln vidare om du också tycker att de ska göra ytterligare en till säsong av ”Veckans brott”.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


12 bilder som kommer att få vilken perfektionist som helst att blöda ur ögonen

Hur du knyter din näve kan säga något om din personlighet

Maria blev lurad på skatteåterbäringen - nu vill hon varna andra för Skatteverket-bluffen

Peter Jihde blev rasande när han gick in på Coop: ”Det lägsta jag varit med om”