Nyheter

Lärare skickade nakenbilder till sin elev – nu döms hon till ett års fängelse

Annons
av nuntium
12 april, 2019
Annons

En gymnasielärare i New Jersey har påtalat sig skyldig till tredje graden av barnutmaningar (en dom som är likvärdig Sveriges ”sexuellt ofredande”), efter att ha skickat sexuellt uttryckliga meddelanden till en 16-årig elev.

Läraren står nu inför ett års fängelse.

Annons

Den 30-årige engelskaläraren Michelina Aichele, blev skyldig till påståendet onsdagen den 10 april i domstolen Somerset County i Somerville, efter att ha gripits i oktober.

Tjänstemän från Montgomery High School i Somerset hade rapporterat sexuellt uttrycklig kommunikation mellan läraren och en manlig student, som vid tidpunkten var 16 år gammal.

October 9, 2018 News Release Montgomery Township teacher arrested for endangering the welfare of a child …

Publicerat av Somerset County Prosecutor's Office Tisdag 9 oktober 2018

Skolans administration och polis har upptäckt både foton och konversationer som skickades via sms, mejl och på sociala medier mellan februari och april 2018.

När personalen på skolan ifrågasatte läraren och studenten om meddelandena, nekade båda till ett förhållande.

Den manlige studenten erkände vid ett senare tillfälle att han fått bilder från läraren.

Försökte skylla på studenten

I hans uttalande som han berättade för utredaren sa han att läraren skickade fyra bilder av ”hennes nakna bröst och rumpa” via snapchat.

”Han uppgav vidare att hon skickade honom textmeddelanden genom Snapchat och uppgav att hon tänkte på honom medan hon onanerade”, säger åklagaren.

NJ.com rapporterar att läraren, Michelina Aichele, försökte skylla på studenten för bilderna och hävdade att de hade gått in på hennes telefon och skickat nakenbilder till sig själv, som hon tidigare hade sparat på sin telefon.

Läraren avlägsnades från skolan

Läraren hade också använt skolans e-postadress för att skicka sexuellt uttryckliga meddelanden.

Under tiden som undersökningen pågick avlägsnades läraren från skolan.

”Lärarens upphävande ska fortsätta i väntan på en lösning av de straffrättsliga avgifterna, och distriktet fortsätter att samarbeta med Somerset County åklagare och Montgomery Township Police Department”, skriver skolans kontaktperson Nancy H. Gartenberg i oktober till NJ.com

Annons
Dela på Facebook