Djur

Kvinnan räddar en katt född med två ansikten – efter doktorns hjärtskärande diagnos händer detta

av nuntium
20 juni, 2018
Annons

Det var i december förra året som en kattmamma i östra delen av Kapprovinsen i de södra delarna av Sydafrika, födde tre så kattungar. De var naturligtvis alla mycket speciella, men ett syskon stack ut lite extra.

När ägaren såg den unika kattungen insåg hon genast att den lilla ungens liv behövde mycket omsorg och kanske till och med särskild behandling.

Annons

Men framför allt insåg ägaren att denna katt behövde ett nytt hem. Ett hem där hennes behov kunde mötas på bästa möjliga sätt.

Därför kontaktade hon en lokal djurvän som hon visste hade hjälpt katter i nöd tidigare.

De kom överens om att hon skulle ta hand om den lilla unika kattungen från och med nu. Men när hon kom till ägarens hem fick hon en chock.

Den potentiella ägaren tittade på kattens ansikte och såg att den hade två ansikten med tre ögon, två näsor och två munnar.

Den lilla kattungen heter Bettie Bee. Hon föddes med något som kallas diprosopus. Det är en extremt ovanlig sjukdom. Hennes nya ägare ville vara anonym, men visade sig ändå i flera intervjuer. Hon berättar: ”Jag tog henne till veterinären samma dag, och hans första uttalande var att vi skulle avliva henne. Men hon var full av liv, trots att hon bara var en dag gammal. Vi skulle ge henne en chans. Och hon har blomstrat”, säger hon till The Dodo.

Bettie har två munnar och kunde äta genom båda, eftersom båda går ner till magen. Hennes ägare gjorde en Facebook-sida för Bettie när hon insåg att hennes intresset och kärleken till henne var så stort.

Ägaren berättar att hon och hennes man ser fram emot många år med den nya älskade familjemedlemmen.

Lilla Bettie Bee blev inte äldre än en knapp månad gammal. För ungefär ett halvår sedan berättade hennes ägare att hon hade somnat in hos veterinären.

”Bettie Bee är en ängel nu. Jag tog henne till veterinären där hon fick somna in lugnt. Jag är helt trasig”, skriver ägaren i ett hjärtskärande inlägg.

Se klippet nedan på den lilla söta Bettie Bee.

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan har gjort det.

Dela på Facebook

Annons