Hemskt

Kevin, 62, fick en ölmage – sedan upptäckte läkarna sanningen bakom hans extrakilon

Annons
av nuntium
4 april, 2018
Annons

Kevin Daly hade alltid vart lång och smal. Men precis som många andra män i 60-årsåldern hade han svårt att få bort sina extrakilon runt magen.

Fastighetsplaneraren från Hoboken, New Jersey, började märka att hans mage var större än någonsin efter att ha genomgått en hjärtoperation för en förkalkad ven i december 2015.

Annons

”Jag kom hem en vecka efter operationen, och jag tittade mig i spegeln och jag var orolig”, säger Kevin Daly, 63, till PEOPLE.

”Den här grejen växte, men axlarna och bröstet hade avlägsnat sig från operationen, så det fick min mage att sticka ut mer.

Jag tog upp det med min läkare, men läkaren skulle säga samma sak – du är i 60-årsåldern, har lågt testosteron, visceralt fett. Det är inget fel, det är bra som det är.”

Dalys doktor uppmuntrade honom dock att gå ner i vikt för hälsan av hans hjärta och under två år tappade han 34 kg.

Men frustrerande nog ville inte fettet runt magen försvinna.

Kevin berättar:

När jag gick tillbaka till honom i oktober 2017 sa han: ”Jag är så stolt över dig, du har tagit tag i dig själv, ditt hjärta och venerna låter som en i tjugo årsåldern”.

Sedan fortsatte han:

”Bra, jag är stolt över vad jag åstadkommit, förutom hur jag kan ha tappat 34 kg, men fortfarande ha kvar allt runt min mage?”

Hans läkare höll med om att hans mage behövde en närmare titt och en skanning visade en enorm tillväxt.

”Jag blev fullständigt panikfylld. När en läkare säger att du har en extremt stor massa, antar man att man har en cancer tumör som växer i magen”, säger Daly och fortsätter: ”Ska jag leva, ska jag dö, ska jag lida?”

Efter ett samråd med kirurger vid Lenox Hill Hospital tog doktor Julio Teixeira Dalys fall och planerade en operation den 28 december för att avlägsna tumören.

Tumören gav en annan överraskning under operationen – kirurgerna  trodde att den skulle vara ca 12 kg. Men istället var den 30 kg. Men efter flera timmar hade dom tagit bort Dalys tumör och en njure.

Dr Teixeira säger att Dalys historia är en viktig punkt när det gäller att förespråka din hälsa.

Se klippet här nedan:

Annons
Dela på Facebook