Otroligt

Idas ilska efter besöket på Gekås – varnar nu för de fräcka knepet

av nuntium
5 december, 2018
Annons

31-åriga Ida Björestad åkte tillsammans med sin svägerska för att shoppa till familjen i varuhuset Gekås i Ullared.

Det skulle inhandlas julklappar och annat till barnen. Den tvåtimmars resan från Uddevalla hade planerats noga. Ida hittade bland mycket annat en pyjamas med ponnys på till sin femåriga dotter som var helt perfekt.

Annons

– Hon älskar ponnys så jag blev väldigt glad när jag hittade den eftersom jag visste att den skulle göra succé, säger Ida Björestad.

Hon valde även ut en pyjamas till hennes son. När hon kom hem gav hon den till den glada pojken, men när det var dotterns tur var ponny-pyjamasen borta. Hon tittade på kvittot och insåg att den inte hade slagits in i kassan.

Hon tänker tillbaka till dagen då hon är säker på att hon stoppade ner pyjamasen i vagnen, likaså en luciakrona. Men inget av dem var med hem.

– Det är alltså någon som tagit upp saker ur min vagn. Kanske för att personen själv inte orkar gå och leta efter en vara den gillar, säger hon och fortsätter:

– Det var jättetråkigt för min dotter blev rätt ledsen för hon var så glad över att hon skulle få en sån pyjamas.

Efter händelsen la Ida ut historien i en grupp på Facebook för personer som tycker om att handla på Ullared. Utifrån reaktionerna hon fick visade det sig vara att fler hade råkat ut för precis samma sak.

– Jag var inte ens medveten om att det här är någonting som faktiskt händer, men det var många som varit med om det. Jag blir arg för det är så fruktansvärt dålig stil att sno saker från någon annans vagn. Han man stoppat ner någonting förväntar man ju sig att den ska ligga kvar och tänker inte på att dubbelkolla det när man betalar.

Ida vill nu varna andra och uppmärksamma det fräcka agerandet så att fler kan hålla koll på vad de har i vagnen.

– Många planerar ju sina inköp länge och har långt att åka, då är det ju jättejobbigt om man inte får med sig det man tänkt. Det är helt sjukt beteende av folk att sno och jag är väldigt glad att det inte försvann några julklappar.

Ida anser också att problemet borde uppmärksammas utav Gekås.

– Det vore bra att informera om det här. Och att vakterna håller koll så folk inte vågar gå och rota så mycket i vagnarna. Speciellt där man parkerar vagnarna för att gå till lunchavdelningen.

Gekås vd Boris Lennerhov känner väl till problemet och säger att troligtvis är det ganska originellt för just Gekås, då det är så många kunder och svårt att hålla koll på det.

– Det är ju tyvärr så att en och annan ser något de tycker är fint i någon annans vagn och knycker det så besökare blir av med saker från sina vagnar. Lyckligtvis har den som först tog varan inte betalt, men visst är det lite primitivt beteende.

– Ska man luncha måste man exempelvis parkera sin vagn och då vet vi att det händer då och då, men det går inte att göra så mycket åt det utan vi hoppas på att kunde inte ska hålla på så, säger han till Leva & Bo.

Boris får frågan om flera vakter behövs.

– Vi har 10 vakter här inne varje dag som har koll och jobbar för att synas i förebyggande syfte, men de här måste också fokusera på att se till att folk inte stoppar på sig saker de inte betalar för så klart, säger Boris Lennerhov.

Dela på Facebook

Annons