Djur

Hunden dog plötsligt efter promenaden – nu varnar ägaren för den dolda faran på gatan

Annons
av nuntium
11 juli, 2018
Annons

När den varma sommaren äntligen är här måste vi alla ta det lite försiktigt i solen. Vi måste få i oss tillräckligt mycket vatten, tänka på huden och använda solkräm och låta våra småbarn få vara i skuggan för att skydda deras känsliga hud. Men något vi ofta inte tänker på är våra fyrbenta vänner, som också måste skyddas mot solen.

Annons

Nu går The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) i Storbritannien ut med en varning till alla hundägare, efter att en hund dog i samband med en helt vanlig promenad.

Organisationen säger till brittiska tidningen Metro: ”Vi förstår det viktiga och naturliga inslaget att gå med hunden, men kom ihåg att promenader i höga temperaturer kan orsaka allvarliga och irreversibel skada och i vissa fall döden.”

Den här hunden som nyligen dog efter sin promenad var bara fem år gammal. Han var i god form och levde ett hälsosamt liv. Men dog tragiskt efter att temperaturen nått över 30 grader under fem dagar i rad i Storbritannien.

Nu har RSPCA fått hundratals samtal från oroliga hundägare. Och deras råd att man inte ska gå ut och rasta hunden under dagens allra varmaste timmar.

När kroppstemperaturen når farligt höga nivåer kan hundar få värmeslag, vilket också lätt kan uppnå om de lämnas i en varm bil. ett tips är att rasta hunden i skuggan i ett lugnt tempo.

Håll koll på dessa varningstecken som tas upp i klippet här ovan.

Dela denna viktiga information till dina vänner.

Annons
Dela på Facebook